Norges mest fotograferte strand – Uttakleiv i Lofoten

Norges mest fotograferte strand – Uttakleiv i Lofoten

Det er en grunn til at Uttakleiv sannsynligvis er den mest fotograferte stranden i Nord-Norge for her på denne stranden er lyset og naturen helt unik.

Her har vi fått oppleve midnattssolen i juli, de vakreste solnedganger på sensommeren og et fantastisk nordlys om vinteren. i bakgrunnen ser vi de tre vakre toppene Skolmen, Høgskolmen og Medskolmen.

Uttakleiv tas vare på av de lokale bøndene og grendelaget. I 2019 fikk de «den nasjonale kulturlandskapsprisen» for å ha lagt alt til rette for bærekraftig turisme. Her er det fantastisk å campe med telt og bobil. Her er bålplasser, bobiltømming, toaletter og søppelstasjon.

Om du har lyst på en topptur så finner du stiene opp til Mannen 400 moh og Himmeltinden 964 moh midt i mellom Hauklandstranda og Uttakleiv. Turene starter ved Hauklandstranda.

Når man ser dette vakre landskapet så er det ikke så rart at dette er anbefalt for hele verden flere ganger på internasjonale tv-kanaler. Hvert år blir Uttakleiv besøkt av ca 200 000 turister.

Lyset, havet, utsikten, solnedgangen, de store vakre rullesteinene. Her finner fotografene alt de drømmer om på en plass. Kom hit på sensommeren når de fleste turister har reist hjem. Da er det lite turister og det fineste lyset.

Kystveien 1947-1998 var før tunellen kom, bilveien mellom Uttakleiv og Haukland. I dag er den mest kjent som midnattssolveien. Her kan du vandre hele runden fra Uttakleiv til Hauklandstranda og gå tunellen gjennom fjellet Mannen tilbake. Hele turen tar ca 2,5 timer. Du kan også krysse tvers over fjellet.

Om du velger tunellen tilbake ligger det refleksvester på begge sider av innløpet til utlån. Denne turveien er tilrettelagt for barnevogn og rullestol og byr på helt fantastisk utsikt ut mot storhavet.

Grusveien går helt ytterst mot havet i bunnen av fjellet Veggen. Du kan også sykle her og da tar det ca 18 min. Denne veien kan du følge helt til Hauklandstranda og Vikstranda som ligger side om side.

Hauklandstranda har flere ganger blitt kåret til Norges fineste strand og den har vært nominert til verdens vakreste strand. Jeg velger likevel å heller legge ut bilde av Vikstranda som ligger ved siden av da jeg synes denne er mye flottere.

Siden det ikke lengre er midnattssol og vi er her for å se den vakre solnedgangen så trasker vi heller samme vei tilbake på denne vakre gamle kjerreveien.

Uansett hvor mye turister som er her så er det alltid mulig å finne seg sin egen store stein i fjæra hvor du kan nyte utsikten og lukten fra havet.

Tang mot sand er vakkert og det meste av tangen plukket i sjøen er faktisk spiselig. Men husk at tang og tare inneholder flere tusen ganger så mye jod som i andre matprodukter og må derfor spises med stor forsiktighet.

Kveldslyset her er helt spesielt, ikke rart fotografene tilbringer timevis på denne stranden.

Vi nyter synet av solen som snart bikker ned i horisonten. Makrellskyene på himmelen forteller oss at vi har like praktfullt være i vente i morgen. Så da er det bare å komme seg tilbake til bobilen og bare glede seg til en ny fin dag her i Lofoten.

Les mer om våre turer i Lofoten

Porten inn til Lofoten – Svolvær

Laukviks magiske solnedganger

Lengst ute der kongeveien slutter

Med bobil i Lofoten – Flakstad og glasshytta på Vikten

Sjarmerende Stamsund – Lofoten

Med elsykkel i Lofoten – Gimsøystrand til Sandøya

Fiskeværet Nusfjord – Lofoten

Kunst og klatring i Henningsvær – Lofoten

Sykkeltur på Flakstadøya – Lofoten

Vilt og vakkert på Reine – Lofoten

Gimsøystraumen er virkelig verdt en stopp – Lofoten

Sykkeltur fra Sakrisøy til Å

Gjerne del innlegget mitt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *