Med bobil i Lofoten – Flakstad og glasshytta på Vikten

Med bobil i Lofoten – Flakstad og glasshytta på Vikten

Kjører du Kong Olavs vei i retning ut mot Å kommer du til Lofotens vakreste strender, Skagsanden og Flakstadstranda som ligger på Flakstad.

Her på Lofoten Beach Camp står vi majestetisk med fantastisk utsikt utover kritthvit sand og asurblått hav, omkranset av høye fjell på alle kanter.

Terrenget her er ganske kupert så det er litt utfordring å finne en noenlunde flat plass eller unngå å kjøre ned i store hull. Men kommer du med telt er det bare å finne seg en plass nærmest mulig stranden. Du finner alle fasiliteter her og det går også an å leie rom/hytte.

Her på denne stranden kan du oppleve både nordlyset og midnattsolen, vi har sett de begge her. Lofoten er jo like vakker om vinteren som om sommeren.

Man trenger ingen lekeplass om man har med seg barn hit, hele stranden er jo en eneste stor sandkasse. Sandvolleyball, sandslott eller bare løpe om kapp med vinden. Det er dette våre barn husker fra våre ferier, ikke fornøyelsesparkene eller sydenturene.

Hit til Lofoten Beach Camp og Skagsanden kommer folk fra hele verden for å danse på bølgene. Her kan du få opplæring i surferkunsen og du får leid deg både drakt og brett. Surfing i bikini her anbefales ikke, vannet er kaldt.

I timevis venter de på de rette bølgene. Vannet er full av tålmodig ungdom som ser ut til å ha det veldig moro. Etter en lang dag i vannet samles de foran bålene og tilbringer nettene i små varebiler eller i telt. Et kult sted for folk å møtes.

Det brygger opp til uvær og regn men med ull fra innerst til ytterst og en regnjakke så bestemmer jeg meg for å gå en lengre tur likevel. Her i Lofoten kan det skifte fra full sol til full storm på et øyeblikk. Det er noe av gleden her i Nordnorge, å oppleve skikkelig vær.

Våt tang i hvit sand er vakkert. Om en stund kommer tidevannet og tar det med seg tilbake i havet.

Det er ikke bildet mitt som er slørete, det er vinden som feier med seg sanden og lager et flyvende teppe foran meg.

fra kritthvite strender til vakkert irrgrønt gress. Kunne ønsket meg mer sol å ta bilder i men slik ble det ikke idag.

Dette er det jeg liker best med Nord-Norge, det er ingen stengsler. Her kan man vandre fritt langs havet så langt man vil. Stor kontrast til Østlandet og Sørlandet hvor altfor mye av kysten både er bygd ned og sperret av.

Fra stranden følger jeg en grusvei gjennom et gårdstun og nå plaskregner det skikkelig. Men finnes ikke dårlig vær osv, men surkler godt i skoene etterhvert.

Akkurat når jeg kommer til vakre Flakstad kirke gløtter det til såpass at jeg få tatt noen fine bilder. Kirken her ble oppført i 1780 (restaurert 1938) og har en litt spesiell historie. Når historiens første valg ble gjennomført i 1814 så ble første valgrunde til riksforsamlingen gjennomført her.

Så kom godværet og det finnes vel ikke noe mer fantastisk enn å sitte å fyre opp i bålpanna en varm sensommerdag med utsikt som dette. Vi topper det hele med et glass god rødvin og blir sittende å se solen forsvinne ned bak horisonten.

Fra varm, stille sommerkveld til skyer som forteller oss at vi har noe i vente til natten på denne åpne plassen ut mot havet.

Og helt riktig, man tjorer ikke bobil for storm så hele natten stod bilen vår å ristet. Men etter å ha opplevd uvær i USA i bobil, så synes jeg ikke noe er skummelt her lengre. Den turen kan du lese om her..

Glasshytta på Vikten

Idag tar vi en tur langs sjøen med lillebjolla vår ut til Vareid og glasshytta på Vikten. Nord-Norges eldste glasshytte ligger fantastisk til helt inntil havet.

Her startet Åsvar Tangrand med glassblåsing i 1976. Det er fantastisk å se de blåser vaser og fat i fantastiske farger. De legger også inn i selve glasset, vakre krystaller fra nærområdet.

Det var så mye fint her at det var vanskelig å bestemme seg for hva vi ville ha med hjem, men vi endte tilslutt opp med en asurblå vakker vase og et nydelig fat. Begge pyntet med krystaller.

Akkurat nå er det høyvann, men ved lavvann vil du se at nordishavet har slipt de store steinene i vannet til vakre skulpturer. Strendene her er et eldorado for fotografer.

En av steinene kan skimtes i havet her. Nå blåser det så kraftig at måkene søker inn på stranden, de orker ikke fly mot vinden.

Spreke klatrende sauer her på Vareid sørger for å holde Vegetasjonen langs veien nede.

Falleferdig eller et verneverdig kulturminne? Uansett artig for oss turister å kunne se hvordan disse rorbuene ser ut på innsiden.

Tunge regnskyer er ikke bare trist, for etter regn kommer det alltid sol og ingenting er vakrere enn når skylaget sprekker opp og solen solen slipper alle sine stråler igjennom.

Imorgen går ferden videre og du kan lese mer om vår reise om du trykker på linkene under her.

Lengst ute der kongeveien slutter – Å i Lofoten

Porten inn til Lofoten – Svolvær

Sjarmerende Stamsund – Lofoten

Norges mest fotograferte strand – Uttakleiv i Lofoten

Laukviks magiske solnedganger – Lofoten

Med elsykkel i Lofoten – Gimsøystrand til Sandøya

Fiskeværet Nusfjord – Lofoten

Kunst og klatring i Henningsvær – Lofoten

Vilt og vakkert på Reine – Lofoten

Gimsøystraumen er virkelig verdt en stopp – Lofoten

Sykkeltur fra Sakrisøy til Å

Gjerne del innlegget mitt!

4 Replies to “Med bobil i Lofoten – Flakstad og glasshytta på Vikten”

  1. Hej med jer
    Imponerende flot samling af billeder, rejseoplevelser, oplysninger, som vi nyder at se, og håber at få opleve en del af, næste år da vi vi, om alt er som nu, da vil turen gå op igennem Sverige, Aalandsøerne, Finland, Nordkap, og hjem ad Norge, på kryds, og tværs?
    Mvh
    Thea & Andrias

    1. Tusen takk! veldig hyggelig å høre! Nordkapp, Senja, Lofoten,Trøndelagskysten, Vestlandet, Sørlandet. Dere rekker vel ikke alt dette, men følg kysten, dere trenger ikke dra på kryss og tvers 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *