Vilt og vakkert på Reine – Lofoten

Vilt og vakkert på Reine – Lofoten

Reine og Reinebringen

Med bobilen parkert på Moskenes Camping var det perfekt å ta en sykkeltur ut til Reine idag. Elsykkel er fantastisk å ha med seg på bobiltur. Det gir en enorm frihet og samtidig en nærhet til alt rundt deg.

Reine er fantastisk hele året. Om sommeren kan man nyte de lange dagene med midnattsolen og om vinteren har vi sett det vakreste nordlys her.

Omkranset av stupbratte fjell som går rett ned i havet ligger Reine fantastisk til ved en av Norges vakreste fjorder, Reinefjorden.

Reine har vært et handelssted siden 1743. Imponerende å tenke på hvordan folk klorte seg fast her helt ytterst mot nordishavet og levde av det de fant i havet.

Eneste jeg savner med å være i Lofoten med bobil er rorbuene. Det er noe helt eget med å sove i de gamle rorbuene hvor halvparten hviler på påler Slik har rorbuene sett ut siden 1700 tallet. Rorbuene skulle fungere som husly under fisket og det skulle være enkelt å komme seg over i fiskebåtene.

Reine har både fiskemottak og driver fiskeforedling. Vi skulle så gjerne vært med en tur ut å fiske, men koronaen har satt en stopper for alle slike aktiviteter i år.

En vakker fembøring ligger godt beskyttet mot både været og høyvannet der den er heist helt opp mot taket. Visste du at ordet «rorbu» kommer av «å ro fiske», fra den gang de bare hadde seil og årer.

Reine kapell er en nydelig langkirke laget i tømmer fra 1890. Den er restaurert i 1923 og i 1955.

I 2007 ble det laget et nytt kultursenter i gamle Reine skole. Her har den nordnorske kunstneren Eva Harr et eget galleri som er verdt et besøk.

De beste fjellturene i Lofoten ligger ved Reine og den mest kjente er nok Reinebringen. Jeg stopper ved den fantastiske steintrappen som ser ut som den skal gå rett opp i himmelen. Jeg vet at på toppen av denne kan du se hele Lofotveggen og Reinefjorden.  

Selv om det ser enkelt ut å gå opp disse trappene her i starten så er dette en svært krevende tur og man tar ikke med seg barn opp hit. Det er 3 km til toppen og turen tar 1,5 timer. Nå er det vått og sleipt her og jeg kjenner på min egen begrensning. Så blir å nyte utsikten herfra og så tusle ned igjen.

Jeg setter i stedet kursen hjemover mot bobilhavna på Moskenes.

Og kan nyte en helt fantastisk utsikt hele veien. Lofoten er magisk å sykle i.

Så var det bare å skru sykkelen ned i spare-modus og trille ned bakkene igjen. Eneste jeg møtte hele veien var en bil og disse sauene som så ut til å ha fryktelig dårlig tid. Dette var en fantastisk tur som virkelig kan anbefales.

Har du lyst til å lese mer om vår reise i Lofoten så kan du trykke på linkene under her:

Lengst ute der kongeveien slutter – Å i Lofoten

Porten inn til Lofoten – Svolvær

Sjarmerende Stamsund – Lofoten

Norges mest fotograferte strand – Uttakleiv i Lofoten

Laukviks magiske solnedganger – Lofoten

Med elsykkel i Lofoten – Gimsøystrand til Sandøya

Med bobil i Lofoten – Flakstad og glasshytta på Vikten

Fiskeværet Nusfjord – Lofoten

Kunst og klatring i Henningsvær – Lofoten

Sykkeltur på Flakstadøya – Lofoten

Gimsøystraumen er virkelig verdt en stopp – Lofoten

Sykkeltur fra Sakrisøy til Å

Gjerne del innlegget mitt!

2 Replies to “Vilt og vakkert på Reine – Lofoten”

    1. Tusen takk Reidar! Jeg bruker mye tid på å sette meg inn i plassene vi besøker, både før og etter besøket. Det er veldig spennende. Så setter veldig pris på denne tilbakemeldingen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *