Salsnes – et lite ferieparadis på Trøndelagskysten

Salsnes – et lite ferieparadis på Trøndelagskysten

Lykken er å finne sitt eget lille sommerparadis. Noe vi gjorde den dagen vi bare ved en tilfeldighet på vei oppover Trøndelagskysten med bobilen fikk en bråstopp i en aldeles nydelig liten båthavn. Salsnes var stedet.

Vi blir tatt imot av et fantastisk hyggelig vertskap som gjør alt de kan for at vi skal føle oss som hjemme. De har lagt mye flid i plassene her med grusing og gress og det er god avstand mellom plassene. Helt perfekt for oss.

Etter mange år med skvulping, tau og fendring er det helt å få stå her i en båthavn. Det er noe eget det å kunne følge med på livet i båthavna og lengte bittelitt tilbake på bølgene.

Salsnes båtforening har både egne plasser og gjesteplasser. De er helt klare på at de har Namdalens fineste havn og vi kunne ikke vært mer enige.

Vi kom sent til plassen og det blir fort kvelden. Det blir en liten ankerdram, det eneste vi har beholdt fra båtlivet. Så får vi får oppleve en helt fantastisk solnedgang her på Trøndelagskysten.

Å sitte ytterst på et svaberg i midten av August og kjenne varmen slår opp fra havet, det er det som er sommer for oss.

Morgenen starter like vakker som kvelden sluttet og det blir varmt, veldig varmt. Da er det godt å ha med en fulladet sykkel og sette kursen for nærmeste badestrand.

Her finner jeg mitt lille badeparadis inne i en vakker bukt med eviglang sandbunn. Litt langt ut med vassing men det blir mange bad. En perfekt strand for dere som har med barn.

Tiriltungen klamrer seg fast i de sprekker den kan finne og pynter opp de grå fjellknausene.

Disse stakene står igjen som minne fra den tiden det var stor tømmerdrift her i bygda. De samlet tømmeret på innsiden av stakene, som ble fløtet fra Salsvatnet til sjøen. Tømmeret ble så fløtet videre med båter frem til sagbrukene.

Jeg blir helt nostalgisk når jeg ser Sjøsiden kro. De slitte fasadene var som å plutselig stå på Cape Cod og se på strandhusene. Har aldri sett denne amerikanske byggeskikken på denne siden av Atlanteren før.

Vakre trebroer klarer man aldri å passere uten å ta bilder. Denne tar deg ut på de vakre svabergene.

Lykken er å være ung, siste skoledag er over og det skal feires. Etter at alle har badet fra seg oppdager de min mann med alt kamerautstyret og stiller seg opp til fotografering på eget intiativ.

En mann prøver fiskelykken den sene sommerkvelden, men fisken er nok altfor dorsk etter den varme dagen. Varmt i vannet har det blitt disse fantastiske sensommerdager.

I det solen går ned i horisonten tenner den hele himmelen med sitt vakre lys. En tjeld puster lettet ut over at vi endelig forlater svabergene, han har nok et rede ikke langt så unna.

Vi hadde en gang en båt, men det var for lenge senn. Nå skulle vi ønske vi hadde en igjen. Men enten det er med båt, bobil eller telt du velger å komme til denne vakre plassen, du vil garantert ikke bli skuffet.

Har du lyst til å lese mer om vår reise i Trøndelag og på Trøndelagskysten så kan du trykke på en av linkene under:

Røros – vår stolthet på Unescos Verdensarvliste

Ut mot havgapet på vakre Otterøya – Trøndelagskysten

Stokkøya og Linesøya – Trøndelagskysten

Agdenes – en kystperle på Trøndelagskysten

Topp 5 tips til ferie i Trøndelag

Gjerne del innlegget mitt!

14 Replies to “Salsnes – et lite ferieparadis på Trøndelagskysten”

 1. Superfine bilder 🙂 De gule blomstene er Tiriltunge, ikke Maria Nøkleblom. Det er bonus på alle turer å finne nye blomster.

  1. Tusen takk, så hyggelig å høre! Ta bilder og etterbehandle de er halve gleden. Jeg tror man blir mye flinkere til å oppsøke ting når man har et kamera i hånden, jakten på motivet. Og så bra du så det med blomstene, jeg ser jo det når du sier det 🙂

 2. Fantastiske bilder fra det stedet jeg vokste opp. Skulle gjerne delt med familien min, men jeg kan visst ikke dele via Messenger?

  1. Hei svanhild! Så herlig å høre at du likte innlegget og gøy å høre du vokste opp der. Vi har aldri vært der før, var en opplevelse. Så hyggelig at du vil dele! Du scroller bare til helt nederst i innlegget, der kommmer opp en stor blå boks og jeg har skrevet over del gjerne. Bare trykk på den. Alternativt så legger du oss til på facebook Med koffert og kamera og du kan dele derfra under innlegget om Salsnes.
   Du kan også kopiere adressen denne adressen (klipp ut og lim inn) https://koffertogkamera.no/salsnes-et-lite-ferieparadis-pa-trondelagskysten/ så vil din familie havne direkte i innlegget.

 3. Sååå nydelig beskrivelse av paradiset vårt. Det var jeg som var vert på campen og husker dere godt. ?. Sitter med tårer i øynene etter å ha lest innlegget her. Håper dere kommer tilbake til Salsnes.
  Hilsen «dogutten»

  1. Hei Bjarne! Så utrolig hyggelig at du har lest det og for en fantastisk tilbakemelding <3 Den mottakelsen din var helt fantastisk og det er sånt som gjøre at man ønsker seg tilbake. Plassen var virkelig helt utrolig flott, spesielt for oss som krever litt plass i alle retninger 😉 Praktfullt turområde og herlig badestrand. Og vi var jo så heldig med været. En perle dere har der og vi kommer tilbake 🙂

 4. Tusen takk for fin omtale av bygda vår. Og så bra at dere trivdes her. ❤️ En liten rettelse ang. stakene som står i sjøen. De samlet tømmeret på innsiden av stakene, som ble fløtet fra salsvatnet til sjøen. Så kom det båter som fløtet tømmeret videre til sagbrukene.

  1. Tusen takk og så utrolig hyggelig å høre at du likte det. Og veldig takknemlig for rettelsen, jeg håpet virkelig at noen ville si ifra om det var feil, for jeg klarte ikke finne noe historie om Salsnes. Dette skal rettes med en gang <3

 5. Wow for noen fantastiske flotte bilder fra Paradiset Salsnes med kommentarer.
  Så koselig å se at gjester koser seg, da blir hele bygda glad, for Salsnes betyr så mye for oss som bor her. Håper å se dere tilbake ved en senere anledning.

 6. Hei, mange fine bilder og beskrivelser av flotte opplevelser. Kan det være mulig å få bruke noen av bildene i en digital presentasjon av Lund og Salsnes?

 7. Så vakre bilder av den nydelige hjembygda mi. ?For en utflytta trønder er det veldig gøy å se bilder når andre har oppdaget paradiset. Veldig koselig å lese om opplevelsen deres. ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *