Sjarmerende Stamsund – Lofoten

Sjarmerende Stamsund – Lofoten

Med bobil er det veldig lettvint og hyggelig å kunne dra innom alle de små fiskeværene i Lofoten. Stamsund er en lite sjarmerende fiskevær omringet av høye fjell som stuper ned i Vestfjorden og det ligger midt smørøye for de som vil oppleve det alt det beste i Lofoten.

Her kan man nyte solnedganger og midnattsol, dra på fisketurer, gå i fjellet og kjøre på ski. Mange reiser hit for å oppleve å klatre opp i toppen av fjellet for så å kjøre i løssnøen helt ned i fjæra. Stamsund har også en slalombakke.

Det er utrolig koselig å spasere rundt her og se alle de koselige rorbuene som ligger rundt omkring. På Galleri 2 kan man se verker av norske og internasjonale kunstnere og man kan nyte et glass øl på en av pubene i havna. Det bor ca 1000 mennesker i dette lille fiskeværet.

Stamsund en svært viktig fiskehavn og den største basen for Lofoten trålfiske. Lerøy Seafoods holder hus her og er Stamsunds største fiskeribedrift og bygdas hjørnesteinsbedrift. Her lager de verdens beste fiskekaker.

Om du er glad i å fiske så er Stamsund stedet. Om du vil hale opp en kaffe-torsk så er dette stedet å dra, gjerne i mars-måned. Reiser du hit sent på høsten eller om vinteren kan du sitte her og nyte det spektakulære nordlyset. Vi kan har opplevd det og det er en ubeskrivelig opplevelse.

Stamsund kirke er en langkirke i betong innviet 13. juli 1937 med plass til 500 mennesker. Et kapell på Steine ble bygd i 1853, men blåste ned under en heftig vinterstorm den 28. januar 1905.

Møtte på denne flotte Skotten som kom vandrende langs veien. Høylandsfeet er en svær nøysom rase som er avlet fram til å klare seg på næringsfattig kost. I Skottland beiter de i karrige fjellområder. De er er derfor veldig effektive som landskap og beiteryddere.

Det er veldig flott å gå tur i fjellene rundt Stamsund og flere av turene egner seg for hele familien. Finnes vel ikke noe mer magisk enn å stå på toppen av et fjell i Lofoten og se utover fjell og hav mens midnattssola såvidt dupper ned i havet. Tips til topptur er Justadtinden som er 738 moh.

Vil du lese mer om våre turer til Lofoten så trykk på en av linkene under

Norges mest fotograferte strand – Uttakleiv i Lofoten

Porten inn til Lofoten – Svolvær

Lengst der ute hvor kongeveien slutter – Svolvær

Laukviks magiske solnedganger

Med bobil i Lofoten – Flakstad og glasshytta på Vikten

Med elsykkel i Lofoten – Gimsøystrand til Sandøya

Fiskeværet Nusfjord – Lofoten

Sykkeltur på Flakstadøya – Lofoten

Kunst og klatring i Henningsvær – Lofoten

Vilt og vakkert på Reine – Lofoten

Gimsøystraumen er virkelig verdt en stopp – Lofoten

Sykkeltur fra Sakrisøy til Å

Gjerne del innlegget mitt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *