Topp 10 tips til ferie i Lofoten – Sommerferie 2023

Topp 10 tips til ferie i Lofoten – Sommerferie 2023

Midnattsola, kritthvite strender og asurblått hav, solnedganger, fjell som stuper ned i havet, lukten av lyng og tørrfisk, lyset, havørnen, kaffetorsk, toppturer, nordlyset, surfing, fjellklatring og offpistkjøring ned fra toppene. Det er ikke så rart at at dette for så mange er paradis på jord. Vi elsker å reise hit, sommer og vinter. Her er vår favorittliste over de beste stedene i Lofoten!

1. Laukvik – opplev magiske solnedganger

Turistene drar til Eggum for å se på solnedgangen, men lokalbefolkningen drar til Laukvik for å oppleve den, sa alltid min far som elsket å male solnedgangene i Lofoten. vil du vite mer om hvorfor denne vakre plassen står øverst på min topp-liste så kan du lese om det i innlegget mitt her!

2. Å – Lengst ute der kongeveien slutter

Helt i enden av kongeveien, på Moskenes i Lofoten, finner du et fiskevær full av gamle historiske bygninger og spennende museer. Med bobilen parkert på Moskenes Camping hadde vi en fantastisk sykkeltur ut til vakre Å. Vil du ha tips om alt du kan se og oppleve i Å så kan du lese om turen vår her!

3. Uttakleiv – Norges mest fotograferte strand

Det er en grunn til at Uttakleiv sannsynligvis er den mest fotograferte stranden i Nord-Norge, for her på denne stranden er lyset og naturen helt unik. Uttakleiv har en unik kystvei og Lofotens fineste teltplass, les mer om det her!

4. Svolvær – porten inn til Lofoten

Den første byen du kommer til når du reiser utover mot Lofoten er denne sjarmerende byen, Svolvær. Svolvær er et flott utgangspunkt både sommer og vinter da det ligger bare 2,5 timer fra Evenes lufthavn. Vi parkerte bobilen på Moskenes og tok den lillebilen vår inn til Svolvær. Les om alt du må oppleve i Svolvær her!

5. Stamsund – det lille sjarmerende fiskeværet

Stamsund er en lite sjarmerende fiskevær omringet av høye fjell som stuper ned i Vestfjorden og det ligger midt smørøye for de som vil oppleve det alt det beste i Lofoten. Sjekk ut alle tipsene våre i innlegget her!

6. Med bobil i Lofoten – Flakstad og glasshytta på Vikten

Vi er mange som skal kjøre bobil til sommeren. Noen har reist i mange år, andre skal på tur for aller første gang. Kanskje du er en av de som drømmer om å oppleve kritthvite skjellsandstrender, asurblåe hav og se fjellene som strekker sine tinder opp mot himmelen og stuper ned i havet. Enten du eier eller leier, bobil i Lofoten er fantastisk! Her kan du lese mer om vår bobiltur!

Med bobil i Lofoten

7. Med elsykkel i Lofoten – Gimsøystrand til Sandøya

Med elsykkel på tur er det bare batteriet som begrenser hvor langt du kan sykle avgårde, og jo mer du tråkker selv, jo lengre holder batteriet. Å kjøpe elsykkel er det beste jeg har gjort, med den kommer jeg meg rundt overalt samtidig som jeg har nærheten til elementene rundt meg. Les mer om sykling i Lofoten her!

8. Fiskeværet Nusfjord – Lofoten

I det lille fiskeværet Nusfjord har tiden stått stille siden midten av 1800 tallet. Her kan du bo i de gamle sjøbodene og være med lokalbefolkningen på fisket. Les mer om sjarmerende gamle fiskeværet her!

9. Kunst og klatring i Henninsvær

En ekte Lofottorsk jeg er for jeg er født i Henningsvær, fadderullandei, fadderullandei… Ja vi har vel alle et helt spesielt forhold til Henningsvær gjennom den kjente og kjære barnesangen og jeg er ikke noe unntak. Les om herlige Henningsvær her!

10. Sykkeltur på Flakstadøya

Jeg elsker å sykle her i Lofoten. Flate veier til tross for fjellene som står loddrett opp av havet. Og med elsykkel så er ikke noen småbakker noen stor utfordring. Få tips til fantastisk sykkeltur her!

God reise i vakre Lofoten!

Gjerne del innlegget mitt!

2 Replies to “Topp 10 tips til ferie i Lofoten – Sommerferie 2023”

  1. Vakkert, idyllisk, rå natur, god mat og alt en kunne ønske seg på en og samme plass. Bare noen strekninger unna hverandre❤️

    1. Ja det herligste med Lofoten er nettopp det at du kan komme deg innom alle stedene som ligger som perler på en snor. Har vært der mange ganger til alle årstider og blir aldri lei. Selv liker jeg best tiden hvor skreien henger på hjellene, et fantastisk syn!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *