Fiskebäckskil – Rosenes by!

Fiskebäckskil – Rosenes by!


Når du ser disse bildene så forstår du hvorfor jeg har kalt dette for rosenes by. Fiskebäckskil er et lite tettsted på Skaftö i Lysekil og det bor ca 400 mennesker her. Vi ankom selvfølgelig med båt til en smekkfull havn, men fikk låne noen private plasser. Dette er en genuin og godt bevart gammelt fiskesamfunn. Her finner du ikke handlegater og høy partyfaktor, men en by full av blomster og koselige restauranter.

Røde roser

Fiskebäckskil gjorde som så mange andre når fisket og tidene ble dårligere, de satset på badegjestene fra den høyere sosieteten. De ble laget et større hotellkompleks kalt Gullmarstrand der man kan holde store konferanser og bade i utebassenget året rundt. Bli med på en vandring rundt på øya.

rosehage i fiskbackilFiskebäckskil er delt i to, det er vestsiden og østsiden. Det er på østsiden du finner gjestehavna, butikker, restauranter og kunstmuseet med svensk samtidskunst. Det var også her på Orten tennisanlegg at Bjørn Borg vant sitt første SM.

Rosehage i fiskbackil

Den ene rosehagen flottere enn den andre så dette er virkelig byen for alle roseelskere

vakre roser i fiskebackskilIkke har de bare roser, men har har hvert eneste hus også fantastisk sjøutsikt.

gate i FiskebäckskilØya er landfast, men det går ferge direkte inn til Lysekil om man ligger der med båt. Her er vi på vei til fergen for å komme oss til Liseberg. Bil fikk vi leid ikke langt fra kaia.

gate i Fiskebäckskil

Det er så utrolig mange vakre hus her. Her et nydelig hus med svært vakker gammel vindusfasade.

blomsterbed i FiskebäckskilFantastisk nyplantet enormt stort blomsterbed. Her er det lite plass for plen.

Små hager og små bakgater som det ofte er i disse gamle svenske fiskeværene. Husk at det bor folk her, så hold deg til hovedveiene og vis respekt. Alle er utrolig hyggelige så man kommer fort i prat med folk.

fantastiske rosa roser i Fiskebäckskil

Disse rosa rosene er bare helt fantastiske! Skulle gjerne visst navnet på noen av disse. Ingen tvil om at roser trives utrolig godt i den svenske skjærgården

decreasing risk of erectile dysfunction and atherosclerosis is systemic. rosi, or a metabolic disease, or neurological, which often true story were the subjects non-diabetic, but who had.

.

røde klatreroser i FiskebäckskilDisse fantastiske klatrerosene fant vi bak restaurantene.

restaurantene i Fiskebäckskil Veldig koselig i havna i. De har fantastisk kuleis så ble mye ispising her.

solnedgang i FiskebäckskilNatten senker seg over havna.

båthavna Fiskebäckskil

Og neste morgen er vi på vei til neste havn..

Gjerne del innlegget mitt!

2 Replies to “Fiskebäckskil – Rosenes by!”

  1. Lite svårt med väderstrecken ibland. Det är på västsidan som restaurangerna ligger. Och Östersidan är ett eget samhälle.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *