8 magiske jul- og nyttårsopplevelser!

8 magiske jul- og nyttårsopplevelser!

Drøbak og julenissens postkontor

Trange smug og brosteinsgater, vakre julegater med restauranter og bakerier som serverer herlig julemat og julebakst. Julenissens postkontor og et julehus som er dekket fra gulv til tak med nydelige glasskule og smånisser. Et besøk i Drøbak får deg i ordentlig god julestemning og er veldig stas for de minste. Allerede i det du passerer fareskiltet » se opp for kryssende nisse» så skjønner du at du har kommet til Drøbak, julenissens by!

Julemagi i Oslo

Selv om det er en opplevelse å være i utlandet før jul så er det ingen tvil om hvilken by som gir er den aller flotteste og mest magiske juleopplevelse. Oslo må oppleves i adventstiden! Besøk julemarkedet i spikersuppe, besøk gamle ærverdige Steen & Strøm og rusle en tur på Karl Johan. Hit må vi hvert eneste år!

Julemagi på Bergstaden Røros

Mange av oss har sett den vakre julekalenderserien «hjem til jul». Den handler om evig single Johanne som er lei av alle klager på singellivet hennes og legger ut på en 24-dagers jakt etter et kjæresteemne hun kan ta med hjem til jul. Og har du ikke sett den så har du kanskje barndomsminner om Pippi Langstrømpe som rir nedover julegaten i Røros på sin hest Lille Gubben i «Pippi`s jul».

Julefeiring i Valdres

Vakre valdres! Snøen laver ned, trærne er tynget av hvit sne og vinden uler rundt hytteveggen. Skiløypa går rett på utsiden av hyttedøra og inne knitrer peisen. Jeg kan ikke tenke meg noe bedre sted å feire jula enn på hytta vår i Valdres!

Jul i New York

Drømmer du om å gå i Kevins fotspor i «Alene hjemme», da skal du reise til New York og oppleve julegrana på Rockefeller Center, Sjekke ut de fantastiske butikkene på fifth Avenue og nyte vakkert vintervær i Central Park hvor du forventer å finne en gammel dame under brua som mater duene. Jeg elsker New York! Skyskraperne, menneskene, gatene, parkene, butikkene og historien.

Dyker Heights Christmas light – hjelp vi har juleferie!

Er du en av de som elsker julefilmer som «hjelp vi har juleferie» da er Dyker Heights Christmas Lights det mest julete det går an å oppleve! Alle husker vi vel Chevy Chase og hans families kaotiske jul i kampen om det mest julete huset i nabolaget. Selv med hundretusenvis av ledpærer er det i dag heldigvis mindre sjanse for at hele Manhattan slukker enn det var på 80 tallet, men dette er noe som må oppleves en gang i livet.

Spektakulær nyttårsfeiring i Stockholm

Etter mange opplevelser før jul og i jula er det på tide å toppe hele desember med en skikkelig nyttårsfeiring. Valget falt på vakre Stockholm som for øvrig ikke er en storby, men en stad. Stockholm ligger bare en 8 timer kjøretur unna eller man kan nyte den hyggelige turen på toget sammen med gode venner. Nyttårshelgen i Stockholm ble både en helt magisk juleopplevelse og en nyttårsfeiring vi aldri har sett maken til.

Magisk nyttårsfeiring i Drøbak

Når klokken nærmer seg midnatt i Drøbak, så tyter folk ut fra alle hus. Alle husjer avgårde i tynne nylonstrømper, lange støvletter og glatte lakksko, takknemlige for at kulden har latt vente på seg. Snøen har akkurat lavet ned og folk må lage sine egne spor i snøen på sin vei ned til havna hvor kveldens høydepunkt skal skje nøyaktig kl. 0000

Gjerne del innlegget mitt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *