Drøbak og julenissens postkontor

Drøbak og julenissens postkontor

Har du lyst til å oppleve litt julestemning med barna før jul så er et besøk på julenissens postkontor en spennende opplevelse.

Trange smug og brosteinsgater, vakre julegater og et besøk på julenissens postkontor får deg i skikkelig julestemning. Allerede i det du passerer fareskiltet » se opp for kryssende nisse» så skjønner du at du har kommet til Drøbak, julenissens by!

Julegrana står vakkert pyntet midt på Drøbak Torg!

Det er mange små koselig nisjebutikker i Drøbak, vegg i vegg med puber og spisesteder. Et utrolig koselig sted for å komme i skikkelig julestemning på alle måter.

Det er vakkert pyntet foran julehuset, men vi bestemmer oss for å tusle en tur rundt i byen og beundre de vakre julegatene først.

Vi går nedover Storgata og passerer Drøbak Kino. Her har det blitt vist filmer i denne byen siden 1933 og byens teatergrupper holder også til her. Videre passerer vi Galleri Havstad, hageland, kafeer, restauranter og små koselige butikker.

Pavels bakeri selger veldig god mat. bakeriet ligger midt i Drøbak sentrum.

Det er ordentlig koselig julestemning hos en av mine favorittkafeer, Pavels Bakeri. Her får du ikke bare kaffe og bakevarer men også nydelig tyrkiske retter.

På vandring i Drøbak. Dette er Badehusgata

Vi tar en avstikker ned mot båthavna og kommer ned i badehusgata som er en av de koseligste gatene i Drøbak.

Badehusgata i Drøbak er pyntet til jul

Drøbak er en nydelig by med mange vakre hvite små og noen skjeve hus fra 1800 tallet. Trange smug og brosteinsgater innbyr til en vandring i historien, og herlig stemningsfullt er det.

Folk i Drøbak pynter husene sine til jul

Drøbakinger er glade i å pynte husene sine. Om sommeren med roser og til jul med vakkert pyntede inngangspartier.

Juletre i Badehusgata i Drøbak by

Og noen lager sin egen lille oase midt i gaten.

Vakre inngangspartier i Drøbak Sentrum

Det er så magisk at du får bare lyst til å banke på en dør og invitere deg selv inn på en kopp kaffe.

Sjøstjerna restaurant ligger i gjestehavna i Drøbak sentrum.

Vi følger veien til vi kommer ned til gjestehavna og restaurant Sjøstjerna. Her er det så stemningsfullt at vi må stoppe opp og kjøpe oss hvert vårt lille kakestykke og en god kopp kaffe mens vi nyter synet av den vakkert opplyste Oscarsborg festning ute i fjorden.

Legendariske Renskaug Hotell ligger midt i storgata i Drøbak sentrum.

Vi tusler opp igjen mot torget og passerer legendariske Renskaug hotell på veien. I mer enn 100 år har dette vært et yndet feriested for gjestende til Drøbak.

Krybbe med Josef, Maria og Jesus i Drøbak sentrum.

Det skulle vise seg å ikke være bare nissens by men også jesusbarnet. Han fant vi i en stall i en bakgate. Alt bra med med hele den lille familien.

Treegaarden’s Julehus og Julenissen’s Postkontor ligger midt på torget. Du kan ikke unngå å se det med alle nissene som stikker seg frem overalt på den gamle tregården.

Julehuset er fylt til randen med nisser og julepynt.

Julehuset er fylt til randen med nisser, lysestaker, servietter, julemus, duker, lys – ja alt som hører julen til. En stor del av det de selger er faktisk eget design. 

huset til nissen kan du se på julehuset.

Og der fant vi jammen meg nissen. Han var litt opptatt så vi kom han dessverre ikke i tale, men vi ble ønsket hjertelig velkommen inn.

Glasskuler til juletreet får du kjøpt på julehuset i Drøbak.

Så var man igjen som et barn i en godteributikk. Glasskuler i alle fasonger i de vakreste farger. Jeg elsker juletrepynt og spesielt disse håndpressede, malte kulene og figurene.

Julenissens postkontor.

Her er det selveste julenissen har sitt postkontor. Sender du ønskelisten din til julenissen med adresse Norge, så er det her den havner. Og alle ønskelister blir lest.

I år er det faktisk 30 år siden julenissen etablerte postkontor her i Drøbak. 
I 30 år har postkontoret stemplet brev og kort for alle som har kommet innom, med sitt helt eget nissestempel. 2,5 tonn brev og kort gjennom så mange år utgjør en unik og fantastisk samling av juleønsker fra hele verden.

I år er det faktisk 30 år siden julenissen etablerte postkontor her i Drøbak.
I 30 år har postkontoret stemplet brev og kort for alle som har kommet innom, med sitt helt eget nissestempel. 2,5 tonn brev og kort gjennom så mange år utgjør en unik og fantastisk samling av juleønsker fra hele verden.

Du får kjøpt nisser på julehuset i Drøbak by

Det er nesten umulig å forlate denne butikken ute å måtte ha med seg en nisse eller julemus hjem. Og vi du ha en ordentlig suvenir så er det mulig å få kjøpt fareskiltet med nissen i miniformat.

Etter besøket på julehuset er det på tide å nyte en kopp varm kakao på en av uterestaurantene på torget.

Vi tusler tilbake mot Bankløkka og bort til Drøbak kirke og inngangen til badeparken.

Drøbak kirke er en gammel kirke, ferdigstillet i 1776. Det er en tømmerkirke med en korsarm i hver himmelretning. Bygningsformen er faktisk påvirket av vår Frelses kirke i Kristiania, den nåværende Oslo domkirke. En nydelig kirke.

Det krever ikke mye tid å få litt førjulstemning i Drøbak. Har du et par timer til disposisjon så er det akkurat passe for litt handel, en matbit og et besøk på julenissens postkontor.

Parkeringsplass i julebyen Drøbak

Parkeringstips: Her på bankløkka midt i sentrum er det enkleste stedet å parkere. Easypark-appen eller parkeringsautomaten. De første to timene er gratis.

Vil du ha forslag til andre steder å oppleve julestemning så trykk på linken under.

Julefeiring i Oslo

Gjerne del innlegget mitt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *