Hjelp det er juleferie! Dyker heights christmas lights

Hjelp det er juleferie! Dyker heights christmas lights

Er du en av de som elsker julen og elsker filmer som «hjelp vi har juleferie» da er Dyker Heights Christmas Lights det mest julete det går an å oppleve!

hus pyntet med rosa julelys

Alle husker vi vel Chevy Chase og hans families kaotiske jul i kampen om det mest julete huset i nabolaget. Selv med hundretusenvis av ledpærer er det idag heldigvis mindre sjanse for at hele Manhattan slukker enn det var på 80 tallet.

hus pyntet med amerikansk julepynt. nisser og snømenn

Den største forskjellen er nok at nå kommer firmaer å setter opp julebelysningen for de som bor her. Huseierne her betaler beløp opp til 100 000 for å få det flotteste huset i nabolaget.

dekorert julehus reinsdyr med slede

De første lysene i Dyker heights tennes etter thanks giving som feires den fjerde torsdagen i November .

julepyntet hus i new york

Mer enn 100 000 turister kommer hvert år for å se dette vanvittige nabolaget som lyser og blinker og er stappet med plastfigurer som forestiller alt fra Jesus til Rudolf. Noen har til og med montert egen snømaskin på taket med musikk til.

amerikansk julepyntet hus

Og for å få maksimal lyseffekt så er alt av vinduer ut mot gata blendet. Det er så du lurer på om det egentlig bor folk her i det hele tatt i desember.

dekorert hus til jul

Men lysene tennes kl 17 når folk kommer hjem fra jobb og slukkes kl 1100 for nattesøvnens skyld. Det siste skjønner du når du reiser hit…

selvlysende reinsdyr

det kryr nemlig av folk og biler og ikke minst politi. Det ser ut som rene unntakstilstanden med fullstendig kaos av blålys (i usa har de alltid på blålys), biler og turistbusser som prøver å få parkert før det tyter ut med folk som drømmer om å oppleve «hjelp vi har juleferie»

juletrebelysning new york

Dra dit helst en mandag eller sjekk på google når det er minst kø. I helgene er det så kaotisk at du står og går i kø og ser svært lite. Var bare et par turistbusser når vi kom en mandag kveld i begynnelsen av desember

pyntet til jul med sløyfer og julepyntet terrasse

Jo lengre ut i Desember, jo mer julepynt har kommet opp. Men vi følte ikke at det manglet noe når vi var der 7 desember.

Glorete julehus amerikansk julepynt

Noen vil ha blått hus og noen vil ha grønt og husstørrelse spiller ingen rolle. Noen bruker også anledningen til å samle inn penger til gode formål, så ha gjerne noen dollar klar i lomma.

julepyntet hus i usa

Det som begynte som en salgsgimmic for over 30 år for å gjøre et nabolag eksklusivt og attraktivt er i dag et historisk velstående italiensk nabolag som overgår hverandre med den største og flotteste julebelysningen.

oppblåsbar snømann i dyker heights

Dyker Heights er et svært velstående boligområde i det sørvestlige hjørnet av bydelen Brooklyn i New York City. Uoffisielt er det avgrenset av 7 og 14 Avenues og 65th street og Belt Parkway i vest, øst, nord og sør.

julepyntet blomsterbed happy christmas

Historien om Dyker Heights begynte for veldig lenge siden…

på juletur til new york

En dame med navn Lucy Spata fra Brooklyn er kjent for å være den som satte igang denne tradisjonen som har tatt helt av. Hun begynte for 30 år siden å pynte sitt hus utvendig noe som ikke var spesielt populært blant naboene den gangen.

julekrybbe med maria josef og jesusbarnet

Hun fikk beskjed fra både ordfører og helsevesenet om at lysene ute måtte bort. Men hun holdt ut og for hvert år ble pyntingen både større og dristigere. Etterhvert så begynte naboene å ta etter.

biler i dyker heights

Så hvordan kommer du deg til Dyker heights? Du kan kjøre bil dit om du liker fullstendig kaos og likevel skal ha bil i New York. Sannsynligvis vil du slite voldsomt med å finne en parkeringsplass i kaoset.

syngende oppblåsbar snømann

Du kan ta T-banen men risikerer å rusle i kulda i timesvis uten å finne de riktige nabolagene eller finne tilbake til t-banestasjonen. Og du finner ingen drosje i det nabolaget.

julefeen

Om du likevel velger denne turen så tar du D-toget mot Coney Island og går av på 79th street i Brooklyn. Start med å gå nordvestover på 79th Street mot 16th Avenue. Sving til venstre inn på Dyker Heights Blvd., også kjent som 13th Avenue, og se på severdighetene!

tinnsoldater passer huset

Eneste fornuftige du gjør er å bli med en av alle bussturene som arrangeres til Dyker Heights. Bare husk å bestille før du drar til NY. De fleste kjører fra et eller annet hotell, veldig lettvint. Vi bodde på Row midt i sentrum og bussen gikk 5 meter fra døra. 

blåtimen i dyker heights

En busstur dit er en helt fantastisk opplevelse! Da har du med en guide som forteller deg alt om nabolaget med mange gode historier og det blir flere stopp på forskjellige steder.

vanvittig julepyntet hus

Guiden tusler foran og du tutler bak og du får se alt som virkelig er verdt å se. Det er virkelig en magisk opplevelse som vi gjerne skulle gjort hvert eneste år før jul!

blåtimen i dyker heights

Dette bildet tuller ikke, her er det skikkelig blåtime!

hjelp vi har juleferie

Noen steder er det ingen begrensning på antall figurer på trappen og på terrassene. Og tusenvis av mennesker tar selfier her.

pyntet til jul amerikansk julepynt

Ekstra hyggelig var det å møte flere huseiere som gjerne ville snakke om lysene sine. De er svært stolte av det de har å vise frem og setter som amerikanere flest stor pris på at du stopper opp og prater litt. Spesielt stas er det med nordmenn.

julevandring i julegater

Kle deg godt. Dunjakke, skjerf og lue er greit å få med seg i kofferten. Er ikke så stor sjanse for at det blir snø, men NY er veldig, veldig surt om det først begynner å blåse.

adventstid i new york

Prisen er ca 600 pr. hode og du får utrolig mye for pengene. På veien tilbake stopper bussene på veien slik at du får oppleve New York skyline i mørket. Et fantastisk syn.  De fleste turer starter kl. 6 og ikke regn med å være tilbake før 10 til 11 tiden om kvelden.

reinsdyrslede og julenisse

Det er så enormt mange detaljer i pyntingen. Legg fra deg mobilen og bare nyt lysene og stemningen. Du kan heller dele dette blogginlegget på sidene dine og si «her var jeg»!

glorete jul

Vi brukte Get you guide for å komme oss hit og kan anbefale disse på det sterkeste (ikke sponset) fantastiske guider og flotte busser. Du finner turen til Dyker Heights her! Og et godt tips er å bruke Row Hotell når du skal hit.

pepperkakehus i dyker heights

Genialt frokostopplegg med forskjellige tilbydere av forskjellig mat inne på hotellet. Du kan da selv velge om du vil spise omelett eller hamburger til frokost. Row finner du her!

julelyskledde trær

Man skjønner at det er gjort av profesjonelle når man ser hvordan klærne er kledd inn med tusenvis av små lyspærer.

julepyntet murhus

Selv om snøen mangler så ser det flott ut på de store herskapelige murhusene.

julefigurer oppblåsbare figurer

Legg merke til terrassen bak alle de glorete figurene, den var fylt til randen med oppblåsbare nisser.

new york skyline i mørket.

New York Skyline i mørket! Helt magisk!

bruer i New York

Ved broen ble vi servert det de mente var verdens beste kakao og verdens beste iskrem.

juletreet og skøytebanen ved rockefeller center

Row hotellet ligger også bare i gangavstand til det berømte juletreet ved Rockefeller Center med sine 50 000 julelys og det er bare et steinkast unna Trafalger Square og alle teatrene. Så i løpet av en langhelt så rekker du da både Teater eller juleforestillingen på Radio City Hall, gå på skøyter foran juletreet og besøke Dyker Heights.

broen i central park der ugledamen turtelduene i alene hjemme filmen matet duene

På veien mellom hotellet og juletreet kan du stikke en tur opp i Top of the rock i kveldsmørket og beundre byen og du bør få med deg en liten tur inn i Central park på sydøst-siden og gå i Kevins fotspor og se brua ved the ponds hvor Kevin møtte fugledamen. Men alt dette kan du lese mer om i vårt innlegg om jul i New York. 

Vi har vært i 17 stater i USA så langt. Bærer du på en drøm om å reise eller bare har lyst til å være med oss på tur her på bloggen så ta en titt på disse blogginleggene:

New England – fra New York til Bar Harbor!

USA med bobil i 31 dager – en fantastiske reise gjennom historien

Roadtrip USA -21 dager i mustang!

New York på 8 dager!

Jul i New York

Spøkelsesbyen Nelson Ghost Town – Nevada

Gjerne del innlegget mitt!

10 Replies to “Hjelp det er juleferie! Dyker heights christmas lights”

  1. Helt sprøtt! Ekstrempyntede hus og hager er som regel utrolig glorete og ofte veldig lite pene, etter min mening, men det er unektelig fascinerende, og jeg hadde likt å rusle rundt der med kameraet i hånden en førjulskveld. Og så lyser jo slike hager opp i de mørke desemberkveldene, da, det er jo et pluss 😀

    1. Fascinerende er rette ordet ja. Det er en helt spesiell stemning der. Og det blir ikke mindre rart av at det står en politibil med blålysene på rundt hvert eneste gatehjørne. Ser ut som unntakstilstand der hehe. Typisk i NY, politi overalt.

  2. Haha kan ikke noe for det, men elsker det <3 Godt for lommeboken at sånn pynt omtrent ikke er å få tak i her i Norge 🙂 Men ok, så stygt at det er kult. Og vi har jo snø vi da, trenger ikke så mye pynt da.

  3. For et flott innlegg! Fikk skikkelig lyst på en førjulstur til NY! 😀 Helt utrolig hvor mye de har pyntet. Har jo tatt helt av! Stilig at det er et helt nabolag og at det arrangeres turer dit. Lenge siden jeg har vært i NY og Brooklyn nå, og aldri i desember. Takk for kjekk lesning og masse flotte bilder 🙂

    1. Tusen takk, det er veldig hyggelig å høre! NY har ingen julegater sånn som oss men de har juletreet og Dyker Heights som overgår alt jeg har sett før. Det var virkelig verdt hele turen og skulle så gjerne vært der igjen. NY er uansett alltid fantastisk.

    1. Det er så stygt at det er vakkert er vel også lov å si. Enig med deg, jeg synes det er fantastisk! Skulle gjerne dratt dit i år også. Helt magisk der og er like ekstremt som bildene viser ja.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *