Smögen – en perle på den svenske vestkysten!

Smögen – en perle på den svenske vestkysten!


på vei til smøgen med båten

På vei til Smögen med båten, endelig ferie!

Svenske klippor, liv og røre, bryggekos, kreps og reker, hållö fyr, solnedgang, badeferie, da vet du at vi er på i deilige Smögen Bohuslän Svenskekysten. Det er nok ingen steder jeg har gått mer tur enn her. Pga jobb måtte vi en sommer ligge her i hele 3 uker, man blir godt kjent da. Vakreste Smögen, øya vi lengter mest tilbake til hver sommer.

Denne perlen er en øy som har øyforbindelse med fastlandet via kungshamn og er mest kjent som Smögenbryggan
. Her har du alt! Fantastiske badeplasser hvor du kan hoppe fra klippene rett i det klare friske vannet. Fantastiske turområder som er utrolig godt tilrettelagt med sine kyststier, bruer og plattinger langs klippene. Fantastiske fiskebutikker og restauranter og Shopping som kjennes godt i lommeboka.

Hit kommer du enkelt med egen båt som oss, med buss eller med bil. Det finnes mange overnattingsmuligheter i Smögen. Som veldig mange andre steder i Sverige, er svenskene flinke til å leie ut deler av huset i sommersesongen. Det finnes også hoteller og leiligheter.

Sotenkanalen med båtHer har vi kommet inn i Sotenkanalen. Dette huset ligger helt fantastisk idyllisk til i kanalen.seiler under brua i sotenkanalen svenskekystenGodt vi ikke har mast, seilbåtene må pent vente på bruåpning. Det kan være en utfordring å kjøre her i høysesongen, da foretrekker vi å kjøre på utsiden

The first step in the management of the patient with ED How to get viagra Intracavernosal Injection Therapy.

. Men siden vi dro i begynnelsen av juni, hadde vi den idylliske kanalen for oss selv.SmögenbrygganSmøgen er så mye mer enn bare bryggen! Rusle opp imellom husene. Kan til tider være en utfordring å unngå å tråkke i hagene til folk, men de er nok vant til det de som bor eller har sommerhus her. Hällö fyr utenfor Smögen var Evert Taubes yndlingsreisemål, kanskje det er derfor han har fått sin egen gate her i Smøgen. Ta ihvertfall turen dit, om du klarer å finne den..seilskute i smøgenFiskebåtene leverer sin fangst til Smögen som har den nest største fiskeauksjonen i Sverige. Det skal vissnok være dødssynd å ikke spise Smögenrekene før man forlater byen.sjøbodene i SmøgenBryggehusene finner du overalt
. Har du jolle, så benytt anledningen til å kjøre tvers igjennom Smögenkanalen og ut under brua på andre siden. Det er det et paradis av øyer man kan besøke. Man kan fint også ta jolle ut til Hällö eller kanalen i retning Kungsham som er en opplevelse med sjøboder overalt. Men kjør forsiktig, mange umerkede skjær.de verdensberømte sjøbodene i smøgenVerdens mest fotograferte sjøboder? Den berømte Smögenbryggans fargerike sjøboder. Det er alltid full fart på Smögenbryggan i juli. Brygga er et eldorado for ungdommene og det høres
. Så vil du ha en litt rolige dager der, så dra utenom høysesongen og styr for all del unna midtsommerfeiring om du ikke som oss har med deg ungdommer i båten som for enhver pris ikke vil gå glipp av denne helgen. Før kunne man ligge på Bosse sin brygge på andre siden av kanalen, men denne brygga er nå erstattet med privatbrygge til alle de nybygde leilighetene som har ploppet opp de siste årene.badestranden for de minste i smøgenFlott badestrand for de minste barna og for oss store når det blåser for mye ute
. Men se opp for brennmaneter, de har en tendens til å samle seg her inne. Ved denne badekulpen finner du flotte gressplener og en kiosk.stupebrettet i SmøgenHoppetårn og stiger finner du overalt på klipporna i Smögen, et eldorado for oss som elsker å bade.kyststi smøgenFantastisk tilrettelagt for barnevogner, rullestolbrukere og andre som er dårlig til beins.en bru på kyststien Smögen bohuslän Her skal alle få en mulighet til å komme seg ut på tur.Bruer som denne finner du overalt. så det skal være enkelt å bevege seg utover klippene.

blomster BohuslänGullviva, mandelblom, kattfot og blå viol…han synger om de alle sammen, Evert Taube. Floraen og faunaen i Bohuslän er fantastisk!

kyststien er godt tilrettelagt i sverigeTrapper, plattinger og svaberg som er ut som silke. Finnes ikke noe vakrere sted enn dette!kliooprna i bohuslänLitt tåkedis idag og sikten er begrenset. På disse klippene kan du gå i timesvis. Jeg brukte 3 dager med tre timers tur hver dag for å komme overalt i alle retninger.Jettegryte jättegryte Fant en jettegryte idag.svaberg i smøgenDet er et must å ta badebåtene ut til Hållö som er en øy utenfor Smögen og Kungshamn. Ta turen selv om det ikke er badevær også, øya i seg selv er en opplevelse. Marmorbassenget finner du på øyas vestre side med klart vann og mye vakker sandbunn. Ta en tur opp i Bohusläns eldste fyrtårn og besøk kafeen på vandrehjemmet. Båtene går både fra Kungshamn og Smögen og turen tar ca 15 min. Hällö var en av Evert Taubes favorittreisemål og dette er hans vise om Smögen, Balladen om briggen «Blue Bird» av hull.

Ta også Zita-båtene til Kungshamn og tilbake bare for å kjenne på den herlige bohuslänske stemningen. Om i de gamle trebåtene kan du velge om du vil ha billett med eller uten kvittering..

smøgenhusene på toppen av klippeneFantastisk utsikt for disse som bor på toppen her. Gå gjerne opp til toppen og ned på andre siden.turområdene rundt smøgenVårt øyparadis. Her tar vi jolla ut på fine dager medbrakt badetøy, reker og hvitvin.tilrettelagte kyststier ovralt i smøgenHer har de gjort en flott jobb med å støpe en gangbro over klyftan som de sier her.trapp opp i klyftanHvor kommer vi nå da tro..solnedgang og blomster på myra, kan vel ikke bli noe vakrere.småbåthavn i smøgenHer er det flott å kjøre jolle igjennom.Alltid spennende å se hvor man kommer..kysttur i SmögenDette vannet har en spesiell historie. Denne ble demmet opp for isproduksjon i forbindelse med fiske. Før isen ble skåret opp og fraktet avgårde var det et yndet sted for lokalbefolkningen å stå på skøyter.Nyter utsikten mot Hallö fyr Michelle AavitslandNyter utsikten mot Hällö fyr.trapp ned klippene bohuslan

kyststimerke i smøgenNorge har mye å lære av Svenskene når det gjelder merking av kyststier. Istedet for blå spraymaling rett på fjellet, så setter de fast disse boltene. Dette ser mye penere ut og de er merket med hvitt så ikke de skal være så dominerende i fargen.Utsikt ut mot havet i smøgenHer ser dere fyret på Hällö. Denne siden av Smögen bærer tydelig preg av Svenskenes viktigste industri sammen med fiske, nemlig steinhoggerindustrien. Det var granitten som gjorde steinen her så ettertraktet og man ser sårene overalt hvor man kommer. Man begynte å ta ut sten rundt 1830 her i området.Er du rundt 20 år og liker en fest, gå for all del ikke glipp av midsommar på Smögenbryggan. vi hadde 4 20 åringer ombord og de storkoste seg hele kvelden. De svenske ungdommene er fantastisk hyggelige og det er alltid plass til en båt til….

Bohuslänkysten er full av vakre perler. Har du lyst til å bli bedre kjent på Svenskekysten så trykk på linkene under

Bohus-Malmön klipper og strender

Fiskebäckskil – Rosenes by

Gullholmen – en perle på svenskekysten

Käringön eller Saltkråkan om du vil!

Gjerne del innlegget mitt!

2 Replies to “Smögen – en perle på den svenske vestkysten!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *