Vinterstemning på Oscarsborg

Vinterstemning på Oscarsborg

Skjærgårdsidyll i vinterdrakt! Det finnes ikke noe vakrere enn å våkne en morgen i februar når solen endelig sender sine etterlengtede stråler gjennom tåkedisen, før den treffer de isflakene som fortsatt flyter i sjøen.

Besøkende i gjestehavna på Oscarsborg om vinteren

Så fort isen midtfjords forsvinner har vi pleid å kjøre vår egen båt ut hit til vårt ferieparadis og tilbrakt helgene i gjestehavna her på Oscarsborg.

båtene ligger i vinteropplag i Oscarsborg gjestehavn

Her er man aldri alene. Noen ligger i vinteropplag og venter på sommeren og andre bruker båten som hytte her ute.

Oscarsborg gjestehavn og havnekroa

Heldigvis trenger du ikke egen båt for å komme ut hit til denne fantastiske plassen. Oscarsborgfergen går hele året rundt og du kan bo på hotellet her.

Havnekroa er tom om vinteren. snøen dekker hele plassen.

Havnekroa ligger dekket av snø og ingen lar seg friste til kalde øl på denne tiden av året. Men om bare et par måneder nå så kommer det til å yre av liv her igjen. Båthavna vil være fullstappet med båter og på alle bryggene ligger ungene på magen og fisker etter krabber.

Går tur opp til borggården på Oscarsborg festning

Solen tar så godt tak her ute at snøen smelter på gangveiene. Vi nyter varmen fra februarsolen på vår vei opp til festningen. Det er så mange steder å gå turer her og regner det så kan du jo oppdage alle tunellene under festningen.

hovedinngangen til borggården på Oscarsborg festning. vakkert om vinteren.

Oscarsborg festning ble bygget i 1848 og er nok mest kjent for senkingen av Blücher 9. april 1940. Tar du en titt opp på høyre side vil du tydelig se skyteskadene fra den historiske hendelsen.

Søndre kaholmen Oscarsborg. Tur i vinterværet.

Her ute på tuppen eller oppå toppen av borggården ser du hvor bra festningen ble plassert som vern mot inntrengere. Her får du også den fineste solnedgangen.

Kommandantens badehus. Oslofjordens vakreste badestrand finner man lengst nord på Oscarsborg.

Denne lille stranda er i mine øyne Norges vakreste badeplass, kommandantens badehus. Her kan du oppleve det mest spektakulære lyset på himmelen når du ser rett nordover mot Oslo.

Kasernebygget på Oscarsborg en vinterdag i februar.

Det har blitt brukt mye penger her ute på vakker lyssetting av hele øya. Kasernebygget bader i vakkert lys og lager en nydelig speiling i den stille gjestehavna.

Gjestehavna på Nordre Kaholmen Oscarsborg.

På Nordre Kaholmen er det mange flotte steder å gå tur langs sjøen og inne i skogen. På veien vil du finne både skyttergroper og et fyrhus og du vil også passere torpedorommet på din vei.

Solnedgang på Oscarsborg en kveld i februar.

Solen forsvinner etter hvert ned bak Håøya og alt vi ser er det fantastiske vinterlyset før den brått går ned i horisonten og all lyssettingen på øya kommer til sin fulle rett.

Har du lyst til å bli ordentlig kjent med Oscarsborg og få vite hvorfor vi mener dette er Oslofjordens herligste ferieøy, så kan du lese alt om det her «Oscarsborg mitt ferieparadis»

Gjerne del innlegget mitt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *