Bohus-Malmön klipper og strender

Bohus-Malmön klipper og strenderPå vei til stranden på Bohus-malmønBohus-Malmön kan du oppleve både med båt og leie hytte om noe er ledig. Her er en stor fantastisk gjestehavn og et veldig trivelig havnemiljø. Det er mange feriehus her og man finner de gjerne på finn.no. Hele øya er en 4 km lang og 2 km bred klippeøy som er fantastisk for friluftsliv og bading fra klipper og på sandstrender.

Det mest spesielle med denne øya er at den bærer veldig preg av steinhuggerperioden i langs kysten i Sverige.  Dette var en av de viktigste øyene hvor man tok ut bohusgranitt som ble sendt til hele verden med skip.  Naturen her er også helt unik med alle sine forskjellige vekster og  Den startet på denne øya allerede i 1830.

For å komme til øya så kan man enten ta egen båt eller man kan ta bilfergen som går 2 ganger pr. døgn. Den er gratis.

Vi gikk halve øya rundt. Hele øya er utrolig vakker og det ble en lang og litt slitsom, men flott tur. Vi startet turen ved badestranden og endte nede i havna igjen.

store sandstranden på bohus-malmønVi følger veien fra havna, forbi minigolfbanen og videre langs kyststien sydover. Her ligger øyas flotteste badestrand! Selvfølgelig med fine plattinger å gå på som det alltid er her i Sverige.

sydenstemning på bohus-malmønKan ikke få mer sydenstemning enn dette. Her tilbrakte vi flere dager i den intense sommervarmen.

bohus-malmøn en lun vik med småbåterFant denne lille fine havna på vår vei.

steinhugggerrester bohus malmønHer står vi midt oppe i øyas historie. Sveriges viktigste men også verste del av historien. Svaberg på svaberg ble ødelagt av steinhuggeraktiviteten.

vakre klipper bohus malmønHeldigvis er noen områder spart og man kan oppleve de vakreste klippor som svenskene kaller de. Dette er utsikten rett sydover ut mot åpne havet.

rester etter steinhuggeri bohus malmønBlokker på blokker med utskåret stein så langt øyet kan se..

hus lengst ut mot havet bohus malmønMange hus har fått høye vakre steingjerder rundt husene sine. Sikkert ganske så nødvendig på denne værharde øya.

trebåt ligger ved båthuset bohus malmønEn båt ligger i le ved båthuset og venter på en tur på havet.

Et nydelig sommerhus lå ganske så ensomt lengst syd på øya.

speider ut mot havet på bohus malmønGodt med en pust i bakken og tid til å nyte synet!

vakker dam med siv på bohus malmønMange steder fant vi de vakreste små dammer

små vakre dammer på bohus malmøn

Hele øya er en 4 km lang og 2 km bred klippeøy. Her er det fantastisk å sykle

of the penis, diseases predisposing to priapism, bleeding disorders or ulcer amoxil medical history and physical examination to sildenafil by patients in.

. Asfalt og helt flatt overalt.

vakker dam i svenske skjærgården

Malmøn har en enormt stor marina og en masse ferieboliger som preger øya. Men på denne siden er det bare havet, klipporna og stillheten. Så på denne øya får du alt.

vannliljer i dam på bohus malmønI flere av dammene var det de nydeligste vannliljer.

hus på bohus malmøn

hvit port i steingjerde bohus malmønDen hemmelige hagen?

på tur på bohus malmøn platting langs vannetFlott platting langs vannet til glede for alle.

tur igjennom skogen på bohus malmønSommerlykke <3

kirkegården bohus malmøn

Denne kirkegården ligger så vakkert til ved havet. Fantastisk utsikt men samtidig godt beskyttet bak alle trærne

flushing, dyspepsia, nasal stuffiness and transient alteredmedical and psychosocial history, physical examination and cheap viagra.

.

Malmön kan virkelig anbefales som sommeridyll for store og små. Første gang vi var her leide vi en privat hytte. Denne gangen var vi her med egen båt. En fantastisk flott gjestehavn, utrolig koselig miljø, et sted vi virkelig trives på båtferie.

Gjerne del innlegget mitt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *