17 mai-feiring i Oslo – En stor drøm gikk i oppfyllelse

17 mai-feiring i Oslo – En stor drøm gikk i oppfyllelse


En stor drøm gikk i oppfyllelse i år, jeg fikk endelig feire nasjonaldagen i Oslo! For en som bor 30 minutter unna med båt så virker det ganske så sprøtt å aldri ha vært her, men det er faktisk sannheten. Først er man selv barn, så er man ungdom og gir blaffen, så får man barn selv og tilslutt får man barnebarn. Så alle disse 50 årene har altså blitt feiret på Nesoddlandet. Så idag var det på med nordslandsbunaden og båten til Oslo!

Og hvilken opplevelse det ble!! Takket være tipset om billetter som jeg klarte å skaffe meg 2 dager før den store dagen gjennom finn.no.

Og endelig fikk jeg oppleve å se den fantastiske kongefamilien vår! De var der alle sammen, der oppe på balkongen. I timesvis stod de (eller de satt mest sansynlig) å vinket til alle barnetogene som passerte slottsplassen på vei ned til rådhuset.

Så mitt aller, aller beste reisetips idag må være, skaff deg billetter!!! Det deles hvert år ut et begrenset antall billetter gratis til slottsplassen. Det er sitteplasser lengst fremme og ståplasser litt lengre bak. Det er svært lite mennesker på begge disse plassene som dere kan se av alle de tomme benkene.

Har du ikke billetter så kom en time før toget skal passere, da er det helt tomt og du kan stille deg inntil gjerdet på hver side av slottet. Da ser du både kongefamilien og barnetogene. Men skal du se nedover Karl Johan samtidig så må du ha billetter.

Barnetoget starter kl. 1000 fra Akershus festning og de siste kommer frem til slottsplassen kl1330. 115 klasser tar tid så sørg for gode sko! og masse drikke. Det selges ingenting i nærheten av slottsplassen.

Her ser man fordelen med billetter, god plass og du kan bevege deg rundt og se både slottet, barnetogene og hele Karl Johans gate.

Helt herlig å kunne sitte her på gresset og hvile bena samtidig som man har utsikt helt bort til Freia-skiltet.

Noe av det flotteste med 17 mai er å se alle bunadene og enda artigere å se hvor mange det er som bærer bunad nå. Ikke bare de voksne men også ungdommene. Man kan sitte i timesvis her og bare beundre alle de flotte draktene og prøve å gjette seg til hvor de kommer fra.

Her på siden av slottsplassen kommer de masjerende inn. Det ene korpset etter det andre med fanebærere og med jublende barn. Så også noen slitne russ blant korpsmedlemmene, de hadde nok hatt en lang natt.

Mange som vippet av seg skoene på denne gressplenen, jeg vet ihvertfall at jeg skal investere i nye bunadsko neste år.

Glade mennesker, fantastisk stemning! Man blir så utrolig glad og så stolt over dette fantastiske landet vi lever i! Hipp hurra!!

Det var utrolig mange turister på slottsplassen. Folk som har kommet langveis fra for å oppleve denne fantastiske dagen. Legg merke til den flotte drakta midt i bildet, lurer på hva slags drakt det var. Lignet litt på en type keltisk folkedrakt. Det var mange flotte folkedrakter å se idag og mange fra andre land.

Stemning i slottsparken, folk her storkoste seg. Etter å ha sett nesten alle barneklassene tuslet vi sakte nedover mot brygga.

Mange synes det var godt med litt skygge under trærne. Vi lette etter et sted å kjøpe is og drikke men det var ikke lett å finne. Og bra var egentlig det, for køer i den stimen som ventet oss lengre ned hadde ikke fungert.

Prakfulle pinseliljer ved spikersuppa. Tenkte vi skulle tusle bortover spikersuppe men der stod man som sild i tønne, så stod over det. Istedet fortsatte vi vår vandring ned mot Aker brygge og Nesoddbåten.

Her ble det brått mye folk og vi var litt glad for å ikke ha med barn. Ikke mye lett å finne hverandre her.

Fantastisk tulipanbed rett nedenfor national. Det finnes mange fantastiske blomsterdekorasjoner rundt om i Oslo.

Ganske så folksomt mellom Klingenberg Kino og Saga Kino og vi hadde startet jakten på en kopp kaffe.

Men det skulle vise seg at det var ikke veldig enkelt å forsere rådhusplassen for alle barnetogene hadde ennå ikke passert. Heldigvis hadde de satt opp en overgang over toget men var lang kø for å komme over. Så vi satte oss heller på fontenekanten, dro av sko og strømper og fikk en etterlengtet avkjøling i det iskalde vannet.

Barnetogene ender opp her på Rådhusplassen. Nå er det bare å finne igjen sine egne barn eller sørger for at rett barn kommer seg på rett buss til rett skole…..

Det er helt ubeskrivelig deilig å sette seg på Nesoddbåtene etter en så lang dag. Og for en dag det har vært!! Vi har avlivet alle myter om hvor slitsomt det er å feire nasjonaldagen i Oslo. Selv uten billetter skulle jeg gjerne gjentatt dette neste år, en stor drøm gikk i oppfyllelse, jeg fikk det til det året jeg fylte 50 år og det var over all forventning. Men det blir nok tilbake til den lille skolen på Nesodden neste år. Tilbake til barnebarnets lille verden i det lille toget som er verdens største og mest fantastiske opplevelse for et barn <3

Fikk du lyst til å oppleve Oslo til andre årstider så kom tilbake når det er julegater. Les mer i linken under. 

Julemagi i Oslo 

Gjerne del innlegget mitt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *