Agdenes – en kystperle på Trøndelagskysten

Agdenes – en kystperle på Trøndelagskysten

Vi har reist mye rundt i verden og opplevd mange utrolig mange vakre steder, men denne lille plassen på sydsiden helt ytterst i Trondheimsfjorden må være noe av det vakreste vi har sett. Havet, blomsterengene og sola som såvidt dypper seg ned i havet tar nærmest pusten fra deg.

Vi velger flotte Hegg Fritidspark med en fantastisk utsikt utover Trondheimsfjorden. For oss som ikke er så glad i kaoset av spikertelt som ofte møter oss, så er det fantastisk å komme til denne plassen. For de faste gjestene er det flotte campinghytter på rekke og rad i skikkelig gjennomført stil, og ekstra hyggelig er jo det når eierne kommer å hilser på.

Vi rekker akkurat å ta noen bilder nede i fjæra som ligger bare et steinkast foran bilen..

Før solen dupper seg såvidt i havet som om den vil fortelle oss at nå er det sommer.

Etter å ha våknet med verdens vakreste soloppgang rett inn i soverommet så er det på tide å dra på oppdagelsestur med sykkelen. Hele Agdenes står i full blomst! De vakreste blomsterengene mot det blå havet er ubeskrivelig vakkert.

Jeg hekter sykkelen av bilen, pakker med meg kamera og setter kursen vestover. Gamle båthus, sandbanker og blomsterenger. Vakrere kan det ikke bli.

Jeg sykler videre utover halvøya og passerer stadig gamle beitelandskap vakkert pyntet med ugras som løvetann og engsoleie.

Jeg passerer dette flotte herskapelige huset. Husene ligger svært spredd her og det er en fin blanding av fastboende og hytter.

Det finnes mange krigsminner rundt Trondheimsfjorden. En av de passerer jeg på veien.

Fantastisk utsikt over mot Brekstad og Ørland lufthavn. Det yrer av fugleliv her ute. Måker, Kjeld og hegrer er det overalt her.

Har du lyst til å prøve fiskelykken så står sløyebordet klart om man skulle få en laks eller sjøørret. Eller kanskje det blir torsk, sei, lysing, piggvar eller kveite. Trondheimsfjorden er kjent for godt fiske.

På min vei utover finner jeg stadig nye avstikkere ned mot havet. Små gamle veier som er helt supre å sykle på. Her kan alle finne sin lille private bukt.

Jeg passerer «kystbiene» og sykler pent forbi. Aldri godt å vite om noen akkurat har vært der og forstyrret de i arbeidet. Da er de ikke alltid like fornøyde.

Jeg ender ut på en smal sti og tusler ned til havet for å stikke tærne i havet som viser seg å være langt kjøligere enn Oslos 19 grader akkurat nå, gradestokken stopper nok på 10 grader.

En leser kunne fortelle meg følgende om denne vakre blomsten som heter skrubbær. Den får etterhvert røde, skumaktige bær. Spiselige, men helt ubrukelige til noe som helst. Helt uten smak og næring. Jeg spiste mye av dem som barn i Trøndelag.

Myrull er alltid et vakkert syn! Her er en av mange stier du kan følge ned til sjøen.

Ved enden av stien finner jeg denne vakre sandstranden og det blir en liten pause her.

Noen lesere som vet hvilken historie denne steinveggen har?

Sykkelveiene her er helt fantastiske og med ekstrahjelp fra motoren på el-sykkelen så tilbakelegger man raskt mange kilometer. Denne oppladbare sykkelen er den beste investeringen jeg har gjort for å komme meg rundt.

i begynnelsen av Juni er det som en grønn «oase» overalt. Måtte stoppe ved dette vakre treet.

En vakker liten bukt med sandbunn og mengder med enorm stor fingertare.

Fingertare er rik på smak, mineraler og naturlig glutamat som brukes som smaksforsterker i mat. Når du serverer taren sammen med fisk får du grønnsak, salt og krydder i ett. Her fant jeg flere oppskrifter på bruk av fingertare i mat.

Denne fantastiske moloen går over til Stavøya. Der var det båtanløp, post og butikk som de bestyrte i tillegg til lakse og Lofotfiske. Under 2. Verdenskrig tok Tyskene Stavøya og de hadde russerfanger der, det var de som bygde moloen over til Stavøya. Tusen takk til en av våre lesere som hadde familie som vokste opp der og kunne fortelle oss denne historien.

Noen har statuer i hagen, andre har fisk. Flotte var de ihvertfall.

Det er mange gårdsbruk som ligger spredt over hele kommunen. En god blanding av nye praktiske byggverk og gamle bevaringsverdige gårdshus.

Her ute ligger Sletvik Feltstasjon som er endel av NTNU, instituttet for biologi. De jobber med klima, biodiversitet, forurensing og bærekraftig naturressurs-utnyttelse.

Måtte også stoppe å ta bilde av dette vakre gårdsbruket med gresstak og et nydelig inngangsparti.

Jeg sykler videre utover og får en fantastisk utsikt over fjellene.

Agdenes har 3 kirker, dette er Agdenes kirke fra 1858.

Så var vi ved enden og her kan man ta fergen ut til øyene Leksa og Storfosna.

En liten båthavn finner vi også her med små og store båter som tåler mye sjø og er godt egnet som fiskebåter.

Den andre dagen syklet vi andre veien, fortsatt med Hegg Fritidspark som utgangspunkt og fikk en fantastisk tur ut til Agdenes fyrstasjon. Fyret ble tent første gang i 1804 og senere flyttet litt på før det igjen ble tent på plassen det nå står i 1836 Skal du feire noe spesielt så kan du faktisk leie dette fyret, trykk her så kommer du til hjemmesiden deres. hvor du også kan lese mer historie om dette vakre fyret.

Så har kvelden kommet og solen vil nok en gang erte oss med å gå ned i havet for så å holde det lyst gjennom gjennom hele natten. Denne plassen kommer vi garantert tilbake til. Imorgen går ferden videre nordover.

Kartet viser Campingplassen Hegg Fritidspark og sykkelrutene vi tok derfra. Vi var ikke på øyene denne gangen, det tar vi nesten gang vi kommer.
Hegg fritidspark har telefon direkte til eier Edgar 92300300

discuss the benefits, risks, and costs of the available generic viagra online for sale patient acceptance, ease of administration and.

. (Feil nummer i havneguiden). Du finner den på googlemap når du søker de opp.

Agdenes har veiforbindelse til Orkanger og videre til Trondheim (77 km fra Selbekken, langs fylkesveg 710/E 39). Fra Selbekken er det daglig hurtigbåtforbindelse til Trondheim, og det er fergeforbindelse over Trondheimsfjorden fra Valset til Brekstad på Fosenhalvøya (fylkesveg 710).

Har du lyst til å lese mer om vår reise i Trøndelag og på Trøndelagskysten så kan du trykke på en av linkene under:

Røros – vår stolthet på Unescos Verdensarvliste

Salsnes – et lite ferieparadis på Trøndelagskysten

Ut mot havgapet på vakre Otterøya – Trøndelagskysten

Stokkøya og Linesøya – Trøndelagskysten

Topp 5 tips til ferie i Trøndelag

Salsnes et lite ferieparadis på Trøndelagskysten

Gjerne del innlegget mitt!

12 Replies to “Agdenes – en kystperle på Trøndelagskysten”

  1. Bilde nr 21 er moloen over til Stavøya, der er min mor vokst opp, der var det båtanløp, post og butikk som de bestyrte i tillegg til lakse og Lofotfiske. Under 2. Verdenskrig tok Tyskene Stavøya og de hadde rysserfanga der, det var de som bygde moloen over til Stavøya, mye historie der ?

    1. Så artig å høre! Har aldri vært på denne fantastiske plassen før så alltid spennende å få høre litt historie. Må ha vært et helt spesielt sted å bo. Tusen takk for at du delte med oss!

  2. Mitt beste barndomsminne herfra er de nettene da jeg lå på senga og leste til sola gikk ned; og plutselig var sola tilbake like etterpå! Blikkstille hav og ingen lyder midt på natta. Har ikke glemt dette enda, selv om det er 50-60 år siden!

  3. Bilde nr.7 Der min tante og onkel bodde.Her i Vassbygda har jeg vært hver sommer siden jeg ble født.Dette er mitt paradis hvor min far kommer fra.❤️❤️❤️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *