Kirsebærtre-vandring i Oslo

Kirsebærtre-vandring i Oslo

Visste du at i Oslo finnes det over 300 japanske kirsebærtrær plantet rundt omkring av bymiljøetaten. De er til stor glede for alle som bor i Oslo eller oss som besøker hovedstaden og de blomstrer i disse dager!

kirsebærtre i blomstring

I dag fikk jeg lyst til å oppsøke noen av byens praktfulle rosa trær. Turen startet ved Rådhuset, Olav Vs plass, der man finner de mest fotograferte trærne i Oslo. Det ble også en fin mulighet til å beundre den flotte statuen av «Laffen» Kong Olav. Skulpturen er forøvrig laget av «Laffen» Olav Orud.

Dronning Mauds gate ligger rett ved. De er ikke så store ennå, men vokser seg nok til etter hvert. Visste du at japansk kirsebærtreblomst er Japans uoffisielle nasjonalblomst og at det Japanske ordet for kirsebærblomstring er Sakura som symboliserer skjønnheten ved selve livet.

Jeg tusler opp til Vikaterrassen og finner dette flotte treet på øverste trappetrinn. Forøvrig et bra sted å innta en lunsj også. Skal du oppleve blomstringen i Oslo så pågår dette mellom slutten av april og begynnelsen av mai.

Fra Aker Brygge tar jeg trikken videre til går videre til Jernbanestasjonen hvor disse vakre trærne lyser opp de grå gatene. Bymiljøetaten har laget et eget kart over alle kirsebærtrærne men dette fungerer ikke på mobil. Så nederst har jeg listet opp den ruta jeg gikk idag.

Tvers over veien fra Jernbanetorget finner du T-banestasjonen, hvor man enkelt kommer seg til neste stopp, Tøyen. Det første treet finner vi i Sigurdsgate. Det hvite huset bakerst til venstre, var faktisk huset til Frank Varner, grunnleggeren av Dressmann.

Rett ved T-banen i Finnmarksgata ligger denne flotte lille parken med sin lange allé. Et fantastisk skue hver dag for alle som bor her.

Jeg vandrer langs den store Tøyenparken og kommer til det gamle Munch-museet. Der står de vakreste kirsebærtrær i full blomst. I Japan er denne blomstringen en stor begivenhet og alle går ut i gatene og feirer når meterologene varsler at blomstringen er i gang. Drar du til Hirosaki Par i Japan, kan du oppleve 2600 kirsebærtrær i full blomst.

Etter en tur innom Botanisk hage, følger jeg veien videre forbi og finner disse blant blokkene i Sofienberggata. Om du vil oppleve flere trær men synes det er for langt til Japan, så er også Stockholm prydet med hele 63 trær i Kongsträdgården.

Tusler man videre rett oppover, kommer man til Carl Berners plass. Her fant jeg disse flotte hvite kirsebærtrærne.

Og selvfølgelig har de også plantet de rosa. Artig å tenke på at disse trærne faktisk feires mange steder over hele verden.

Så blir det en trikketur, for nå er neste stopp Hegdehaugsveien i Homansbyen.

Når jeg kommer til Hegdehaugsveien kommer jeg rett i det årlige vårmarkedet i Homansbyen og Bogstad. Det er hundrevis av boder tett i tett oppover veien som etterhvert går over i Bogstadveien. Alle har kommet ut på gatene idag. Her går man som sild i en tønne men kirsebærtrærne er lett å få øye på.

Her har du en fin anledning til å nyte en lunsj under et blomstrende tre. «Der peppern gror» serverer indisk mat og har terningkast 6 å skryte av for sin takeaway-mat.

Fra Majorstua tar jeg trikken til Frognerparken. Når jeg kommer til Frognerparken finner jeg ingen kirsebærtrær, men de vakreste magnoliatrær. Så da måtte de nesten bli et bilde av de også.

Men etter å ha spasert tvers over monolitten og kommet til enden, får jeg utsikt til denne vakre raden av hvite kirsebærblomstertrær langs Monolittveien. Etter 16000 skritt og kamera full av bilder er jeg mer enn fornøyd med dagens trim og fargerike opplevelse. Det er bare vår en gang i året så gjelder å kjenne sin besøkelsestid om du vil oppleve dette.

Her er min favoritt-liste over blomstrende kirsebærtrær i Oslo

 • Olav vs plass ved Rådhuset
 • Dronning Mauds gate
 • Vikaterrassen
 • Jernbanestasjonen
 • Sigurdsgate
 • Finnmarksgata
 • Tøyenparken v/Botanisk hage
 • Sofienberggata
 • Carl Berners plass
 • Hegdehaugsveien
 • Bogstadveien
 • Monolittveien ved Frognerparken

Gjerne del innlegget mitt!

5 Replies to “Kirsebærtre-vandring i Oslo”

 1. Her står det mye rart, det gikk nok litt fort i svingene… Men detblir sikkert en hyggelig vandring. Fra Majorstuen til Frognerparken tar du helt enkelt trikken rett ned. Eller går ….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *