Frankrike rundt i 7 dager!

Frankrike rundt i 7 dager!

(Fotograf John Aavitsland)

Frankrike er vidunderlig og irriterende på en gang! Fantastisk natur, nydelige mennesker, men ikke et ord på engelsk noen steder! Ikke engang på flyplassen, så her er det tegnspråk eller pekebok som gjelder. Bli med på denne reisen fra hotell til hotell tvers over dette fantastiske gjestmilde landet.

Frankrike fotograf John Aavitsland
Fotograf John Aavitsland

Frankrike dag 1 i Bordeaux

Denne gangen valgte vi å vente med leiebilen. Vi tok drosje inn til Bordeaux, noe som var både dyrt og unødvendig, hotellet lå rett ved jernbanestasjonen. Men vi har nå altså kommet til landet som ikke snakker engelsk, og det gjelder også på flyplassen. Taxi kostet ca 600 nkr, det var lengre enn vi trodde.

Ja da er det bare å ta på godskoene og begynne traskingen. Det ble 22 tusen skritt første dagen på oss. Halve byen står på unescos arveliste og det gjør den til klodens største. Dette er en utrolig deilig by, med utrolig hyggelig folk og mye god vin. Og akkurat som Paris, den er full av trange gater og småbutikker.

Grand Theatre i BordeauxØverst på lista stod det berømte Grand Theatre med balkonger i 5 etasjer. Men vi oppdaget fort at man ikke kom lengre enn til sperringene i garderoben. Så sett dere litt inn i hvordan det fungerer her før dere drar. Det finnes ingen informasjon på Engelsk, så sjekk ut på forhånd.

kirke bordeuxCathètrale Saint Andrè, et fantastisk byggverk!

Cathètrale Saint AndrèJeg er ikke spesielt begeistret for markeder og ære være de som sørger for gjenbruk av dette. For her var det utrolig mye søppel og lite sjarm.

En gate i bordeaux og vi finner ikke fremEn helt typisk gate i Bordeaux. Vi trodde det skulle være greit å finne frem her, men etter å ha tatt trikken i feil retning fikk vi ihvertfall sett hvordan befolkningen bor her.

kirke i bordeaux

Porte de BourgogneEn miniversjon av triumfbuen i Paris. Porte de Bourgogne.

bru i bordeauxPont de Pierre må som alle andre attraksjoner oppleves både på dagtid og på kveldstid. Vi går alltid en runde til når mørket begynner å falle på.

Tur langs kanalen i BordeuxLangs kanalen i Bordeaux

trikkeskinner i bordeauxTrikkeskinnene går langs hele elven og ser veldig enkel ut å bruke. Men den har noen avstikkere på veien og brått er du et helt annet sted enn det som var planen

. Det beste er å gå langs den flotte kanalen, de fleste attraksjoner ligger der.

Porte CailhauPorte Cailhau

Et veldig trangt smug i bordeauxEn typisk gate i gamlebyen. Selvfølgelig et yndet sted for trengende etter en tur på byen å bruke kummen til å lette på trykket. Så det holder å se litt på avstand.

boligområde i bordeauxEt helt typisk boligstrøk i den enormt store byen. Vi pleier alltid å ta hop on off busser, men vi var nok altfor tidlig ute. Svært få turister og ingen busser å se. Det er fordelen ulempen med å reise utenom sesongen.

vakker trekanthus på et hjørne i bordeauxEn veldig facinerende del av byen.

vakker kirke i bordeauxGå aldri glipp av kirkene innvendig. De er som oftest fantastisk dekorert.

Fontain of Three GracesFontain of Three Graces. Her samler ungdommene seg om kvelden.

vinutsalg i bordeauxBlir lite shopping når man har med en mann på tur. Så da nøyer vi oss med butikkvinduene. Det gjør godt for lommeboken å holde seg på utsiden når man faktisk skal være i Frankrike en hel uke.

butikkvinduer i bordeaux…og enda flere butikkvinduer. Dette er gleden i Frankrike, de små hyggelige unike butikkene.

nasjonalgalleriet i bordeauxVi går alltid i nasjonalgalleriet når vi er ute å reiser så har blitt mange av de gjennom årene. Men fantastisk å oppleve verkene av de største franske malerne her i mesternes eget hjemland.

handlegate i bordeauxDu finner også mange kjedebutikker i Bordeux, vi styrere unna, disse kan vi se hjemme også.

drikker bare ekte champagne i bordeauxDet nytter ikke bestille musserende hvitvin her, de skjønner bare ordet champagne og den får du overalt. Vidunderlig deilig. I bordeaux har man god tid til å nyte champagne.

brua i mørket i bordeuaxSå var vi her igjen når mørket faller på. Med en mann som skal fotografere så er vi veldig glad vi er her litt utenom turistsesongen.

trikkeskinner i bordeauxFantastisk vakre lyktestolper lyser opp hele den lange broen. Her passerer trikker og biler hele tiden, så seg deg for før du tar bilder fra dette perspektivet.

vakre bordeaux i kveldsmørketAlt vi så i dagslys før idag, skal nå oppleves i mørket. Herlig stemning og vakker lyssetting overalt.

Fontenen i bordeaux i mørketFrankrike dag 2

Vi startet dagen med å hente oss en leiebil på jernbanestasjonen rett foran hotellet. Som vanlig dårlig skiltet og vanskelig å finne veien, men fant da frem til slutt. Så var det å stå i skranken en halv time å registrere inn alt av personalia selv om alt var forhåndsbestilt. Alltid like spennende å se hva man får av bil og vi konstaterte raskt at bilen som hadde plass til 5 stk kolli, bare hadde plass til 1. Så da måtte baksetet tas i bruk. Vi ble da nok en gang påminnet om at små kofferter er en god ide.

vingård utenforbordeauxDa har vi omsider kommet oss avgårde og vi setter kursen østover, men holder oss i området utenfor Bordeaux. Vi setter GPS på velg vei uten avgift og velger bare de aller minste veiene. Frankrike har et helt fantastisk rutenett av veier, man kan trygt si at alle veier fører til Rom.

Nå er vi midt i Frankrikes viktigste vindistrikter. Drueranker så langt øyet kan se og eventyrlige vin-slott. Man kan ikke gjøre annet enn å kjøre og nikke gjenkjennende til vinmerkene etterhvert som de dukker opp på skiltene. Det var ingen druer å se ennå, det har vært unormalt kaldt og vått i Frankrike i våres.

vingård frankrikeBordeaux er Frankrikes største vinområde. Idag lages 85% av rødvinen i dette området. Her trives druesorter som Cabarnet Sauvignon, Merlot, Malceb osv.

Dette er landeveien i Frankrike. Styr langt unna motorveiene, det gir deg ingen opplevelse. Alle småveiene er veldig gode å kjøre på og de fleste er faktisk asfaltert.

Man kan vel ikke si noe annet om dette enn at det er helt utrolig vakkert landskap.

Frankrike er full av disse alleene. Ser ut som trærne står på tærne og strekker seg ut mot hverandre. Sammen lager de et tett tak å gå under. Stemningsfullt og flott!

Tett skog, mosegrønt vann, eføy som klatrer opp etter stammene. Det perfekte motiv for min mann. Blir mange stopp ved slike små paradiser.

Elsker skogen i Frankrike. Når man er så glad i eføy som det jeg er så er dette et paradis. Men tipper at Franskmennene synes det kan bli i overkant mye av denne snylteren som hekter seg fast overalt.

Kirkegårdene i Frankrike er fascinerende. Hele slekta ligger gravlagt i samme graven og det er overveldene pyntet med plast og keramikkblomster. Det er ikke mye som ligner på gravplassene hjemme i Norge.

Gravplasser i FrankrikeHer er en svært gammel del av kirkegården.

I Frankrike er det mange store borger og slott. Så mange at du bare må velge det ut et par stykker å besøke. Franksmenn er ekstremt gode på å skilte så ikke vanskelig å finne de. Vi bruker mye tripadvisor som viser oss hva som finnes i nærheten. Men vi beundret de fleste slott på avstand, det blir rett og slett for mange av de.

Mange flotte vingårder og jo mer populær vin jo flottere gårder selvfølgelig. De mest luxuriøse finner du i området rundt Bordeaux.

Jeg er dessverre ingen vinkjenner, men flere stoppet bare for å ta bilde av dette skiltet så da måtte jeg også gjøre det. Jeg tåler dessverre dårlig med rødvin, så blir mest musserende for min del.

De bor ihvertfall staselig her på denne vingården Saint Emilion.

Vingård i Frankrike ekslusivPå denne gården var det mindre staselig. Men like mange drueranker var det å se.

Det plantes ufattelige mengder skog i Frankrike og det synes. Mil etter mil med trær på helt rette linjer er et ganske snodig syn. Likevel har de ikke nok trær til eget forbruk og må importere mye. Som tidligere hesteeier, kommer selvfølgelig tanken om hvordan det er å ri gjennom disse fantastiske skogene. Men vi så aldri noen hester på vår vei.

Eføyen dekker bakken overalt i skogen.

Vi kjørte igjennom by etter by på vår ferd fra øst til vest i Frankrike. Svært mange av de så nesten forlatte ut. Spesielt om vi kom midt på dagen, for siesta det har de her på landsbygda. Alt er stengt.

liten by på landsbygda i frankrike

Store praktfulle katolske kirker finner vi i hver eneste by gjennom Frankrike.

Det er mange spøkelseshus i Frankrike. Fantasien kan fort få bein å gå på her ja.

gule hus i landsbyen dekket av eføy frankrikeDe setter faktisk pris på snylterplanten sin her. Eføyen har fått lov til å klatre rundt på husene.

slottsferie i frankrikeDet finnes mange overnattinger på Chateau i Frankrike så dette måtte prøves. Artig å se hvordan disse slottene ser ut på innsiden. Prisene er omtrent som et firestjerners hotellrom. Vi betalte kr. 1100 på dette slottet som ligger i Faux.

Stor flott hage og nydelig bassengplass ute.

Husets eiere var tyske og hesten og alle møblene fulgte med når de kjøpte det. Men slott er for spesielt interesserte. Dører uten lås, lite privatliv og mye møkk, det fristet ikke til gjentakelse. Men artig å ha opplevd det.

Vakkert slott i FrankrikeMange flotte slott å se på vår vei. Vi tok oss tid til å stoppe på flere av de.

Vi fulgte denne elven tvers over halve Frankrike på vår vei til østkysten.

Frankrike dag 3

denne kanalen fulgte vi gjennom hele frankrikeKanalene er svært vakre, anbefaler å følge veiene langs disse et stykke og ta dere tid til å stoppe langs kanalen.

Ganske vanlig å finne hus midt ute på et jorde gjerne inntyllet i grønt.

Franske små husVakkert franskt hus med røde lemmer på vinduene.

Vi fant også noen sluser på vår vei langs en av kanalene.

Hagene er ofte usedvanlig velstelte. Mest facinerende er hekkplantene som ser ut som de er klippet med neglesaks.

Enda en kirke.

liten by franske landsbygdaI nok en by. Vi kjørte igjennom så mange byer at vi sluttet å følge med på hva de het. Alle like øde. Ser ut som de har siesta hele dagen her.

lite slott på bondelandet i frankrikeEt lite Fransk slott i vakre omgivelser.

En flott eventyrskog dekket med eføy.

en veldig gammel kirke på den franske landsbygdaEn veldig gammel kirke med en veldig gammel kirkegård.

Ingen veier er for små til å testes. Og veiene her er mye bedre enn hjemme. Ikke så rart uten telehiv i bakken.

Vakre skogsveier i frankrikePå rekke og rad står de, et typisk franks plantefelt.

Sånn skog finner man vel neppe i Norge. Lure på om det er noe villsvin og hjort inne blandt trærne her.

et fransk spøkelseslottLitt spøkelsesaktig i tåka dette slottet her. Flokker med svart ravn gjorde det ikke noe mindre skummelt.

Aldri et menneske å se, alltid like øde uansett hvor man kommer hen. Merkelig land. Vi har ikke sett en levende sjel i hele dag.

Liten by i frankrikeAlle byer har en liten kirke uansett hvor liten byen er.

hus på byda i frankrikeØde her også. Vi endte med å måtte ta en liten avstikker for å få kjøpt mat, nemlig en kort bit på motorveien med stopp på en taverna.

et veldig gammelt steinhus frankrikeEn liten jakthytte kanskje? Det er mye villsvin og hjort å jakte på i disse skogene.

kirkeruiner fra middelalderenRuinene av en veldig gammel kirke.

Slott i frankrikeSlottsbesøk, men slottet var dessverre stengt

selected as a primary option. When properly selected,a life-threatening disease. Consequently, it is reasonable to How to use sildenafil citrate tablets.

. Vi var nok litt utenom sesongen.

praktfull utsikt frankrikeMen en fantastisk utsikt fra slottets hage! Landskapet her er helt annerledes enn naturen rundt Bordeaux.

Jeg har en drøm om å ta jernbanen gjennom Europa. Desverre blir jeg fort togsyk så spørs vel om det er noen god ide.

demning og slott frankrikeVi bestilte ikke en eneste overnatting før nærmere klokken seks om kvelden. Da søkte vi bare opp hoteller i nærheten på booking.com Vi kom dit i slutten av april og prisene var lå på mellom 500 og 1200 for 3-4 stjerner. Vi valgte å bo bedre på 4 stjerners hoteller. Det er utrolig slitsomt å kjøre og stoppe så mange timer som vi gjør og da blir det ekstra viktig å bo godt. Husk på søk å hake av for gratis frokost og parkering eller så kan sluttsummen fort bli ubehagelig høy. Her bodde vi på hotell Best Western i Cahors.

Frankrike dag 4

franske landsbygdaEn vakker gammel kirkegård på den franske landsbygda.

En vakker by oppe i åsen på den franske landsbygdaSlike byer ser man stadig i det fjerne. Dessverre nytter det ikke å stoppe på alle, men ofte er de finest fra utsiden.

Her er vi på vei østover og landskapet endrer seg voldsomt. Fra tette skoger til åpne slettelandskap med fantastisk utsikt alle veier.

et kors på veien i frankrike
i Frankrike som ellers i Europa, kors kan dukke opp hvor du minst venter det.

Så var vi kommet til Pyrineene. Denne fantastiske fjellkjeden som skiller Frankrike fra Spania.

Pyrineene i Frankrke
Fjellkjeden består av 129 topper over 3000 meter. Den stuper ned i Middelhavet i øst og Biscayabukten i Vest.

Utsikt alle veier. Dessverre hadde vi ikke tid til en lengre tur opp i fjellene, det får bli en annen gang.

shabby chic fransk landstil dørLitt shabby chic detaljer er alltid artig.

franske chabbychic husSmale smug og gater finner man mange av i Franske byer. Veldig sjarmerende og sikkert godt og kjølig om sommeren.

De eldste bygningene er laget av stein istedet for mur.

landskap frankrike

Frankrike dag 5

strrandhotell østkysten frankrikeMed håp om bedre vær så kjørte vi tvers over og ut til østkysten. Et godt stykke nedenfor den franske rivieraen passerte vi den kaotiske turistbyen Setèligger før vi havnet i kystbyen Palavasles Flots, rett syd for Montpellier. Overgangen var stor fra det vakre landskapet og den franske rivieraen hvor vi var forrige tur. Overraskende nok fantes det ikke en eneste restaurant med engelsk meny her heller. Vi fikk rom med fin utsikt men kjente at vi måtte fort vekk herfra igjen.

Dette er det vakreste jeg vet, valmueblomster og i Frankrike er det fantastiske valmueåkre.

Vakre valmuer i frankrike

Valmuer så langt øyet kan se. Hadde en lang stopp her bare for å beundre alle blomstene.

En flott alle i frankrike

Vi måtte stoppe og beundre denne vakre alleèen.

Vinstokker i frankrikevi er på vei vestover igjen, og det tok ikke lange turen før «beltet» med vingårder dukker opp igjen. Det finnes mange fine vinkart på nettet, bare å google vinkart Frankrike så kommer de opp.

vingårder i frankrikeSå satte vi kursen rett vestover igjen og startet turen gjennom dette flotte landskapet som er så typisk på denne siden av Frankrike. Minner mye om Toscana faktisk.

kirke i frankrike

Veldig vakker denne kirken.

Frankrike dag 6

vakker bro i frankrike

Vi fant en ny kanal å følge vestover. Her hadde det vært fint med kanaltur om man hadde hatt en båt.

Lekkert hus ved kanalen. Vi kjørte gjennom Toulouse og nesten over til andre siden men måtte gi oss ved Pau. Der leide vi oss inn for natten. Dagen etterpå valgte vi en rute vi ikke vil anbefale nemlig gjennom det vernede området sør for Bordeaux. Det er et enormt område med skog og atter skog. Plantet på rekke og rad som perler på en snor. Men det er altså milesvis med dette.

Biscayabukta og den ekslusive byen BiarritzSå var neste mål nådd! Den Biscayabukta og den ekslusive byen Biarritz. Vi er nå bare noen kilometer fra den spanske grensen.

Biscayabukta og den ekslusive byen BiarritzDette var på midten av 1800 tallet keiser Napoleon 3 sitt feriested og han fikk her bygget et palass ved stranden. Etter dette ble Biarritz trendy som feriested blant aristokratiet og de velstående. Idag lever de av turismen her.

Dette minner mye om Nice. Ekslusivt og vakkert. Stor kontrast til østkysten som bare så rølpete ut.

Vakker utsikt overalt.

stranden vestkysten frankrikeVakre sandstrender og ikke en solseng å se. Folk tar med seg stråmatter og pledd, vin og mat og koser seg i solnedgangene.

Veldig hyggelig og pen by. Rent og fint overalt. Men går i tegnspråk her også. Butikkene bærer preg av hvem som ferierer her, ekslusive butikker overalt.

hotellrom østkysten frankrikeTuren gikk nå videre nordover langs kysten og vi havnet tilslutt på dette ekslusive strandhotellet på Capbreton

. Utrolig hvor eksklusive hoteller man kan få oppleve når man reiser litt utenom sesongen

. Dette kostet til vanlig nesten 3000 kroner natta. Vi betale 1200. Fantastisk utsikt mot havet.

utsikt fra hotellrommet vestkysten frankrike

Utsikten fra rommet vår denne kvelden!

Frankrike dag 7

Dette er surfernes paradis. Her surfer de hele året rundt og surferne demkommer fra hele verden. Lett å forstå med disse bølgene og denne fantastiske stranden.

havet veskysten frankrikeFantastisk strand men altfor kaldt for å bade ennå. Denne uken satte vel frankrike rekord i antall kalde dager. Temperaturene holdt seg på rundt 10-16 grader. Vi fikk ikke mye bruk for sommerklærne vi hadde med.

havet og bølgene veskysten frankrikeVi tilbrakte hele kvelden på stranden som vi pleier. Det ble tid til mye fotografering og stranden er alltid magisk om kvelden.

Napoleons grav østkysten frankrikeDet står at Napoleon er gravlagt her, men vet ikke om dette er sant.

Piren på vestkysten frankrike

Herlig å gå ut på denne piren i stormen og vite at man står trygt og godt der ute i havet.

Her står vi langt ute i den frådende sjøen, en stor opplevelse!

kveldsstemning på vestkysten frankrikeKveldsstemning før mørket faller på. Vi fant oss en strandbar og tok en drink der før vi tuslet tilbake til hotellet.

plantet skog i frankrikeTrær i Frankrike er et spesielt skue. Mil etter mil står de der som fyrstikker på rekke og rad. De er fantastisk flinke til å ta være på skogen sin her.

Det er ikke godt å si hva alt vi ser er. En liten vakker steinbygning, en pen hage, men så lenge alt er skiltet på Fransk så har man liten mulighet til å forstå alt man ser. Veldig synd at ikke Franskmenn forstår gleden av å la andre også forstå, her går alt på fransk overalt.

Kirkebygg frankrikeEn nydelig liten kirke. Jeg lurer på hvor mange tusen katolske kirker det finnes i dette landet.

grå mursteinsbygg frankrikeNeste landsby, enda mer kirke..

Så ble det noen byer til og noen kirker til og gjett hva vi fant til slutt! Endelig en pytteliten restaurant med Micheliner på utsiden av døra. Nå har vi reist gjennom hele Frankrike 2 ganger og ikke spist noe annet enn elendig mat, uansett hvor flinke vi har vært til å velge lokale kjente restauranter. Nå var det håp!

Men så var det jo denne siestaen da. Den var selvfølgelig stengt. vi måtte nøye oss med et bilde istedet
. Takk for oss Frankrike. Dere er et utrolig hyggelig og høflig folk, og vi tar gjerne turen tilbake….når dere skriver menyen på engelsk. Det er slitsomt å aldri vite hva man spiser og risikere å ende opp med froskelår og gåselever. Og dere med cøliaki og matallergier, glem Frankrike om ikke du kan fransk, dessverre.

OM LEIEBIL I FRANKRIKE

På rundt på 7 dager

Nice og den franske rivieraen på 5 dager

Gjerne del innlegget mitt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *