Nice og franske rivieraen på 5 dager

Nice og franske rivieraen på 5 dager


Nice strandpromenadenEndelig skulle man oppleve den Franske rivieraen man har hørt så mye om og den skuffet ikke. Et hav like blått som tannpastaen, en fantastisk 5 km lang strandpromenade og en utrolig vakker og ren by. Menneskene her er vidunderlige, utrolig høflige og ikke minst så snakker de engelsk. Vi kom til Nice på en onsdag og skulle være her helt til Søndag. Planen var byen og en dags innlagt kjøretur langs rivieraen

partner issues (e.g. anorgasmia) or lifestyle factors- diabetes mellitus buy viagra.

.

den franske rivieraenStranden her er svært vakker til tross for at den faktisk består av småstein og ikke sand. Det første som slår deg er hvor utrolig rent og pent det er og den herlige stemningen som er her nede ved havet. Bare alle sperrene langs promenaden minner oss på den forferdelige tragedien som rammet byen så hardt på selveste nasjonaldagen. 84 mennesker ble drept i terror 14 juli 2016.

Strandpromenaden Nice folk sitter på en benkPust inn den friske middelhavsluften fra en av alle benkene eller ta med mat fra den lokale slaktebutikken og nyt lunsjen på stranden. Stranden ligger bare et steinkast fra sentrum så alltid lurt å ha badetøyet og et badelaken med seg. Solen kan bli intens selv i September når vi var der. Men dette er ingen strand for små barn. Det er store bølger og sterk strøm. Noen får panikk i bølgene, men lær av de innfødte, det gjelder bare la seg løfte inn på stranden av dønningene. Om sommeren har de badevakter der.

Gate i Nice en restaurantSå var vi igang med jakten på glutenfri mat igjen. Å ha cøliaki i Nice er ikke nice, det var nærmest umulig å finne mat for oss. Vi fant tilslutt en bitteliten restaurant som fort skjønte at hvis de kunne tilby glutenfritt så ble vi raskt stamgjester. Noen ganger får man bare la være å fokusere på maten, kommer et stykke med french fries og noe kjøtt. Så vår erfaring er, ta alltid med mat hjemmefra om du skal til Frankrike, ihvertfall frokosten. Litt brød og en boks leverpostei eller nugatti kan redde dagen. Vi hadde med lapp på Fransk, men franskmenn er lite samarbeidsvillig når det gjelder allergier.

Bokhandel i NiceDa fikk vi det bekreftet, det sendes fortsatt postkort i denne verden. En nostalgisk opplevelse og en typisk butikk i Nice. Det er dette som er så vidunderlig i franske byer, de er fulle av små unike butikker, ikke slik som i London hvor de gjentar seg på hvert gatehjørne.

Butikk i Nice som selger kun hvite klær i bomullNice er en enkel by å forholde seg til. De fleste småbutikkene ligger godt samlet i Sentrum og du finner de flotteste designmerke side om side med de minste billig-butikkene. Det er også flere typisk franske kjøpesentere i byen. Jeg er mest glad i vindus-shopping. Dvs å se, ta et bilde og gå videre og i Nice er det mye artig å ta bilde av. Som vanlig så var det 20 åringen som hadde mest med seg i kofferten hjem.

Restaurant på stranden i NiceDette er det beste med Nice! Den fantastisk deilige stranden hvor livet bare kan nytes! Enten du reiser alene, sammen med kjæresten eller kanskje en hel vennegjeng. Selv om den franske rivieraen fremstår som svært luksuriøs med Monaco og Cannes så er Nice for alle. Her bor folk både på hoteller og på byens herberger.

Place Masséna er torget i sentrum av Nice.Place Masséna er torget i sentrum av Nice. Det ligger bare et steinkast fra strandpromenaden og det er herfra du finner alle smågatene.

Fonteneparken på Place Massèna er herlig avkjølende i varmenFonteneparken på Place Massèna er herlig avkjølende i varmen, men det er om kvelden denne må oppleves.

trikkeskinner i niceSånn kan man også lage en grønn by. Her går trikker og biler i hver sine gater. Trikken går i en halv sirkel og er et bindeledd mellom busstasjonen, sentrum og byens universitet. Det skal være et fantastisk enkelt system med busser og trikken her men vi kom aldri så langt som å teste det. Det er samme billetter på buss og trikk. Skal man til nabobyene så bruker man tog.

Blomstermarkedet i NiceBlomstermarkedet i Cours Saleya er fantastisk! Det må bare oppleves. Jeg har aldri sett så mye blomster noengang. Klarer ikke å la være å undre meg over hvordan de klarer å få solgt så mange buketter.

Blomstermarkedet i Cours SaleyaDette er bare en liten flik av det enorme markedet. I tillegg får du kjøpt både kryddere og masse spennende mat

.

på shopping i NiceIngenting er vel mer koselig enn å tusle rundt i gamlebyen Vieille Ville. Små trange smug, bitte små butikker og verdens minste kafeer. Noe av det som gjør Frankrike så unikt er at de har beholdt de gamle butikkene og butikkfasadene. Ikke som i London hvor nesten alle er «jallabutikker» med suvernirer på hvert gatehjørne. Nei, her er det masse morsomme småting å handle med seg hjem.

såpebutikk i Nice

Mange fristende såper som dessverre blir tunge i kofferten. Derfor nøyer vi oss med bildene av alle disse fantastisk duftende, hjemmelagede såpene.

Fransk landsstil i NiceMye rare butikker i denne byen, fransk landstil?

Trange smug i NiceNoen smug er trangere enn andre smug. Godt med litt skygge fra sola. Fasinerende gater i denne bydelen.

markedsplass i NicePlutselig er man igjen ute på en åpen plass med små kafeer og ikke minst fantastiske iskrembarer. vi spiste mye iskrem i Nice. Softisen styrer jeg konsekvent unna på ferie, ingenting kan ødelegge ferien mer enn iskrembakterier.

Sentrum av NiceDet er mange vakre bygninger i flotte farger i Nice og utrolig lite biler. Det er en herlig rolig by å gå å tusle i.

Alle kveldene i Nice tilbringes på stranden i solnedgangen. Middelhavet blir enda klarere blå og flyter nesten i ett med den blå himmelen. Det er bare utrolig vakkert.

Helt nede ved vannkante får du servert både småretter og flotte drinker og her kan man sitte i timesvis å bare lytte på havet.

kvelden på den franske rivieraen NiceDen blå timen. Det var servering til det ble helt mørkt.

fontenene i Nice sentrumEtter at solen har gått helt ned tusler vi opp til fontenene ved Place Massèna og får se dette fantastiske lysshowet før vi tusler videre opp til hotellet.

Med tanke på at vi bare var en kort kjøretur unna Monaco og italias grense var vi så fantastisk heldig å få privat biltur og omvisning av en ungdoms-venninne som har bosatt seg i Provence. Dette ble en fantastisk tur! Vi fikk oppleve gamleveien fra Nice til Italias grense og ikke minst fikk vi masse historie fra stedene vi besøkte.

fantastiske Eze Village, middelalderlandsbyen som klamrer seg fast i en fjellknaus midt mellom Nice og Monace.Dette er fantastiske Eze Village, middelalderlandsbyen som klamrer seg fast i en fjellknaus midt mellom Nice og Monace. Alle de gamle steinhusene er flott restaurert og sammen med fontenene, torget og blomstene er det svært vakkert her.

fantastiske Eze Village, middelalderlandsbyen som klamrer seg fast i en fjellknaus midt mellom Nice og Monace.Byens gamle slott ligger øverst på toppen og er tilbake fra det 12. århundre.

Noen få av husene er bebodd, resten er innredet som restauranter, kunstbutikker og selvfølgelig suvernirbutikker.

Fantastiske underjordiske ganger under slottet.

MonacoEtter Eze gikk turen videre til Monaco som ligger bare 13 kilometer unna Nice. Å få stoppet i Monaco viste seg fort å være vanskelig, men vi fikk sett dette facinerende fyrstedømmet på nært hold. Som båtelsker var det veldig facinerende å se de digre luksusyachtene som fylte havnen. For 100 millioner kunne du fått en helt grei leilighet her. Men det mest facinerende var hvordan de bor som sild i tønne her og stadig må bygge i høyden for å få plass til alle.

Menton FrankrikeHer oppe i fjellene i Menton møtte vi virkelig på livets tøffe realiteter. Det var her flyktningene fra krigen kom over fjellene fra Italia. Her kom de hele familier med barna sine klatrende ned den brattte fjellsiden med politiet etter seg. Nedenfor oss var Monaco med all sin rikdom. Å være her og høre historiene gjorde et sterkt inntrykk på oss.

Utsikten fra en terrasse i MentonUtsikten ned til Monaco er fantastisk fra denne terrassen i Menton.

Italie grensen til FrankrikeGodt vi tok med passene våre, det ble en tur over til Italia også. Lunsjen ble inntatt på torget i den vakre byen Dolceaqua.

den vakre byen DolceaquaHvor vi også besøkte den flotte kirken og den middelalderske delen av byen.

Kirke i Italia grensen til frankrikeKirkene i Italia er helt fantastiske!

Det ble kvelden før vi kom tilbake og vi fikk da oppleve både solnedgangen..

… og denne praktfulle utsikten ut over Monaco i mørket.

Dette var en by å bli veldig glad i som vi gjerne vil tilbake til. Og det viktigste av alt, her er det helt naturlig å snakke engelsk og ha engelske menyer. Men det å ha cølaki var som sagt ikke enklere i denne byen enn andre franske byer.

Gjerne del innlegget mitt!

8 Replies to “Nice og franske rivieraen på 5 dager”

  1. For noen fine bilder, og fantastisk å få hele turen «planlagt» gjennom innlegget. Takk skal du ha, elsker alle reiseanbefalingene dine! Bruker dem hver gang vi skal på tur.

  2. Nå fikk jeg «hjemlengsel». Bodde nesten et år på den franske riviera når jeg var 19 år (et par hundre år siden) og har bare vært tilbake der et par ganger. Men ser at det fremdeles er like flott 🙂

    1. En fantastisk opplevelse å kunne sitte bare noen meter fra sjøen og høre på bølgene i mørket mens man fikk servert noe i glassene og byen er jo så koselig. Ble veldig glad i Nice ja.

  3. Så mange fine steder!

    Jeg er en av dem som faktisk sender postkort av og til 🙂 Sendte noen kort fra Malaysia i midten av januar, og de kom nettopp fram til mottakerne her i Norge, etter omtrent to måneder. Skal ikke påstå at det er effektivt med postkort, men jeg synes det er hyggelig å sende dem 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *