Atlanterhavsveien – verdens vakreste bilreise

Atlanterhavsveien – verdens vakreste bilreise

Som så mange andre på denne kloden så hadde også vi en drøm om å oppleve «verden vakreste bilreise».

Så etter en tur til Kristiansund og på vei til Bud så var endelig turen kommet for å oppleve «Nasjonal turistvei Atlanterhavsveien» som fører deg ut i selve storhavet. I 2005 ble den kåret til århundrets byggverk i Norge.

Atlanterhavsveien forbinder Averøy med fastlandet over øyer, holmer og skjær ved hjelp av 8 bruer over en strekning på 8274 meter. Under byggingen opplevde veiarbeiderne hele 12 orkaner før de endelig kunne åpne den den i 1989.

Vi fant oss en bobilparkering langs veien slik at det var mulig å oppleve denne fantastiske «verdens vakreste bilreise» til fots. For du kjører raskere over den enn du rekker å si bø.

Strekkmetallstien eller «Svevestien» som den heter går rundt Eldhusøya og er fundamentert med pæler. Fantastisk utsikt, men skramler som strekkmetall alltid gjør. Det hadde vært mye penere og hyggeligere med en treplatting istedet.

Denne flotte plastkrabben er laget av elevene ved Averøy Ungdomsskole. Et halvt tonn plast ble plukket fra fjæra her av elevene. Plasten ble brukt til å bygge plastkrabben. Krabben skal stå ute og minne oss på at plast aldri forsvinner.

Vakkert steinbelagt opp til toppen hvor du får en enda flottere utsikt utover storhavet.

I 2007 kåret den britiske avisen Guardian Atlanterhavsveien til verdens fineste bilreise. Det samme proklamerte det britiske programmet Fifth Gir fast ovenfor sine millioner av seere i 2011 og denne strekningen er blitt brukt i utallige bilreklamer.

I 2010 ble veien kåret til Norges flotteste sykkeltur. Det må være fantastisk å sykle i et bedagelig tempo her når veien slynger seg fra holme til holme over alle de åtte broene.

Folk bor så idyllisk på steder som dette i Norge når det er godvær, men det må være ganske heftig her når stormene herjer. Det er også mulig for turistene å teste livet i sjøkanten her, sjekk ut Atlanterhavsveien Sjøstuer.

Det er mye vakker natur langs veien her og den flotte bobilplassen vi stod på kan skimtes i bildet. Bare husk at det er svært vanskelig å stoppe her eller finne plass i høysesongen.

Her kan du ta skreien fra veien. På begge sider av broene er det laget plattinger for de som har lyst til å prøve fiskelykken i de sterke strømmene her. Populært for alle aldre.

Dette er en veistrekning som må oppleves i fint vær eller full storm. Den ble veldig trist og grå i grått og kjedelig vår og vi ble rett og slett litt skuffet. Så sjekk værmeldingen om du skal hit. Heldigvis ble det fin kveldsstemning og lys her, når vi fikk et snev av solnedgang. Hva synes du, er det verdens vakreste bilreise?

Det som er helt sikkert er at Vestlandet er full av fantastiske plasser. Vil du lese mer om flotte steder på Vestlandet så kan du velge deg en tur ved å trykke på linkene.

Jærens vakre strender – Borestranda

Topp 6 tips til fyrbesøk i sommerferien

Seilskutebyen – Skudeneshavn

Gjerne del innlegget mitt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *