Stavern – en gastronomisk opplevelse

Stavern – en gastronomisk opplevelse

Stavern er en herlig by som er perfekt for en helgetur. Vi har vært her mange ganger med båten om sommeren, men siden den er byttet ut med bobil så ble det bobil i havna istedet. Stavern er utrolig koselig året rundt og vi savnet intens favorittrestauranten vår på brygga, bare den er verdt kjøreturen hit fra Oslo.

Bobilparkering i stavern

Bobilparkeringen på båtopplagsplassen ligger bare et Steinkast fra byen. Herfra kan vi bare tusle over brua for å komme inn til Sentrum.

Stormfull dag i stavern

Været var ganske heftig når vi kom frem på kvelden. Tuslet ut på moloen men der slo det så kraftig over at var best å holde avstand. Jeg har respekt for sjøen.

Sjøen går hvit i stavern

Sjøen går helt hvit der ute. Jeg savner ikke båten på dager som dette…

Brua over til båthavna i stavern

Siden været ikke er på vår side og vi kommer såpass sent så passer det perfekt å spise middagen ute. Ikke lange veien å gå, bare herfra og over brua så er kommer vi rett til en av Norges beste restauranter.

Smak av stavern

Her i dette lange røde huset holder «Smak av Stavern» til. Restauranten har en utrolig koselig atmosfære inne og en helt fantastisk takterrasse om sommeren «Smak terrasse».

Meny smak av stavern

Å spise her er som å komme til himmelen

40Altering Modifiable Risk Factors or Causes How long does sildenafil last? The first step in the management of the patient with ED is.

. Vi bestilte tapas og valgte litt forskjellige retter. All maten var en gastronomisk opplevelse og bordet vårt var dekket med så mye mat at vi klarte rett og slett ikke å spise opp alt. Servitørene er en opplevelse i seg selv og så utrolig hyggelig at de husker oss fra år til år. Så da kan jeg trygt gjenta det jeg sa ifjor også, det finnes ikke bedre tapas i hele Norge!

Reker på restauranen smak terrasse

Siden vi nå er midt ikke været tillater takterrassen idag så legger jeg heller ved dette hyggelige minne fra ifjor. På Smak Terrasse kan du nyte fantastisk sjømat til lyden av måker og livet i båthavna. Savner sommeren nå kjenner jeg. Vil du lese mer om Smak av Stavern så finner du hjemmesiden dere her. Og vi har en i familien med cøliaki, her kan vi garantere du spiser trygt.

Stavern by

Stavern er en veldig populær sommerby. Den har faktisk blitt kåret til årets sommerby 4 år på rad av reiseguiden. Selv trives jeg best her litt utenom sesongen. Da møter du de fastboende og alle har tid til å slå av en prat.

Bryggen i stavern

Lørdag idag skinner solen fra skyfri himmel. Vi tusler langs kaia og kjenner på varmen fra sola. Kjøper et par boller, en nytraktet kaffe og nyter dagens første måltid på en litt kald benk.

Citadelløya stavern fort

Om du ser tvers over fjorden så vil du se Staverns Fort. Den ble bygget der ute på Citadelløya i 1680 årene for å beskytte Stavern mot svenskene. Hit ut går det organiserte båtturer om sommeren. Og om du først kommer deg over til fortet så anbefales en tur ut til Stavernsodden fyr. Turen ut til fyret er ca 1 km lang og du går den normalt sett på 20 minutter.

Utsikten og Mølleberget. Her skuer sjøhelten Tordenskiold, som egentlig het Peter Jansen Wessel, utover Fredriksvern som det het dengang. 1799-1930

Utsikten og Mølleberget. Her skuer sjøhelten Tordenskiold, som egentlig het Peter Jansen Wessel, utover Fredriksvern som det het dengang. 1799-1930

Utsikt utover stavern

Men navnet Staferni er funnet i skrifter fra 1100 tallet. Vakre kritthvite hus preger det meste av byen. Navnet Mølleberget kommer av at det stod en vindmølle her på 1800 tallet.

Heste statue i stavern

Her i denne byen kan du besøke gallerier, gå turer, nyte strandlivet om sommeren eller handle i de flotte gågatene på dagen. På kvelden er det konserter og restaurantliv. Et ferieparadis.

Bystranda i stavern

Midt i byen finner du denne lille stranda. Super om du har med småttinger som trenger litt avljøling eller du selv føler for en dukkert.

Fredriksvern inngangen

Fredriksvern ble bygget for å være et opplagssted for krigsflåten og for bygging og reperasjon av krigsfartøyer. Stavern har en lang millitær fortid.

Fredriksvern festning stavern

Idag er hele festningsområdet en stor kulturell oase med konserter, teater og kunstutstillinger.

Kunstinstallasjonen tre båter stavern

De tre båtene er en fast kunstinstalasjon som står ute hele æret. Det er fantastisk turområde rundt på hele festningsområdet.

Brua fredriksvern festning

Følger du veien videre etter brua kommer til badeplassene og flotte stier.

Stranden stavern

Måtte bare ta bildet av denne pjokken som lå helt stille og tydeligvis bare var helt i sine egne tanker. Barn trenger også egentid.

Kikkehullet i larvikitt stavern

Dette vakre kikkehullet laget i larvikitt gir deg en vakker innramming av Stavern Fyr.

Sandstranden stavern

Fineste stranda i Stavern, her har vi badet mye om sommeren når vi har vært på båtferie.

Sandstrans stavern

Visste du at Stavern kan skryte av hele 200 soldager i året! Ikke så rart meteorologisk institutt i sin tid valgte stavern som sommersted for sine ansatte.

Minnehallen stavern

Det er en flott tur å gå opp til minnehallen. Den 22 meter høye pyramiden (ferdigstilt i 1926) ble reist til minne om 7562 falne menn under krigen. Alle navnene er skrevet inn i kobberplater på innsiden. Fra minnehallen kan du følge kystien videre til Rakke og Nevlunghavn.

Kyststi halvøya bratten stavern

Fra stranda kan vi gå turen videre utover halvøya Bratten. Her er flere fine badesteder fra klippene.

Halvøya bratten i stavern en utedo

Og om man må, så er det en utedo her ute på odden.

Solnedgang i stavern i februar

Stemningsfull kveld her i Stavern. Nå gleder vi oss til sol og sommer her igjen.

Gjerne del innlegget mitt!

One Reply to “Stavern – en gastronomisk opplevelse”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *