Verdens vakreste utsikt!

Verdens vakreste utsikt!

Året er 2021 og vi har akkurat tilbakelagt oss et helt spesielt år. De få reisene vi har turt å gjøre med bobilen eller har vært på hytta har vært en herlig adspredelse fra en ellers helt isolert tilværelse. og vi har opplevd så mye av vakre Norge. Men herlighet som jeg savner dette!

Verdens vakreste utsikt og den herlige følelsen av å være på reise ut i den store verden. Maten som blir servert i en bitteliten pappeske som må stables nøyaktig slik du fikk den om du skal få plass på det bittelille bordet. Sparkingen i ryggen fra ungen bak som har mistet tålmodigheten for lengst. Ungen foran deg som geiper til deg så fort du løfter blikket. Betjeningen som sloss med serveringsvognene gjennom kabinen og champagnen som serveres i plastglass som sprekker.

Jeg elsker å fly men hater å lande. Heldigvis overgår lykken med å fly og komme seg ut i verden alt annet. Jeg trodde alle hadde det som meg i ulike varianter, men jeg har etter hvert oppdaget at det er svært mange som aldri tør gå opp i fly. Så her har du muligheten til en rask liten flytur i trygg avstand fra bakken.

Man må gjennom skylaget for å komme høyt nok. Bygeskyer lager turbulens og da kan det riste litt, men det er helt ufarlig. På fagspråket heter det termisk turbulens.

Det kan også oppstå turbulens om vinden brått endrer retning eller endrer styrke over et lite område. Den kan gi deg litt berg og dalbane følelse men under litt mer behagelige forhold enn på tivoli. Tro meg, jeg er livredd for berg og dalbaner.

Så avslappet er det ombord i en dreamliner. Folk ser på TV, sitter med laptopen eller sover. Du glemmer fort at du er oppe i luften og du rekker flere filmer over atlanteren. Mat og drikke er det nok av, så et godt tips er å droppe leiebilen når du kommer frem. Vi tar alltid inn på et flyplasshotell.

Uansett turbulens eller ikke, det er helt greit å sitte med beltet på hele veien. Vi gjør alltid det. Og er du en av de som ennå ikke føler deg trygg så sies det at halepartiet i flyet er det beste partiet av flyet om noe skulle skje. Det hjelper nok ikke at jeg sier at sjansen for at du får en elg i frontruta eller blir overkjørt er flere tusen ganger større enn at flyet skal ramle ned.

Selv om det føles ubehagelig å fly der langt oppe i luften er det fort glemt når skylaget løser seg opp og alt der nede er så klart og vakkert at det nesten tar pusten fra deg.

Noen ganger flyr man gjennom tidssoner og solnedganger og soloppganger går i hverandre.

Alltid en rar følelse når man etter å ha flydd over Atlanteren i mange timer plutselig når land på andre siden.

Jeg avslører ikke hvor dette er tatt, overlater til noen av dere som flyr mye å gjette dette…

En liten snutt fra siste flytur, kos deg!

Noen gode tips til deg som aldri har flydd før:

  • Ikke gjør som mannen på bildet, du kommer uansett ikke ut av flyet før det har landet.
  • Ikke la deg friste til å røyke på do. På vei til Sicilia måtte vi alle vente fordi politiet først skulle hente en angrende røykesynder. Det ble nok en kraftig bot og vi måtte vente en time inne i flyet.
  • Ikke ta med deg mer håndbagasje enn du må. Det blir fullt og du risikerer å måtte oppbevare den et helt annet sted enn du sitter.
  • Det er ikke greit å la ungene og besteforeldrene ha med sekker og bager for å slippe å sende koffertene. Vi sender alltid mest mulig bagasje, har kun en liten veske ombord. Kun en gang har vi mistet kofferten. Kofferen ble funnet men da var vi allerede langt av gårde på vei rundt Sagaøya. Det ble ny garderobe.

GOD TUR!

Gjerne del innlegget mitt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *