Vinterlandet Valdres

Vinterlandet Valdres

Vi er så heldige å ha hytte i Valdres. Å kunne reise opp hit til dette vintereventyret når vi selv har lyst, er helt fantastisk!

Praktfulll utsikt fra hytta i Valdres

Det er ubeskrivelig vakkert å skue utover dette vinterkledde landskapet. Her fra terrassen vår ser vi rett inn i vakre Jotunheimen.

Vakkert vinterlandskap i Valdres og på fjellet

I løpet av natten har det kommet så mye snø at alle busker og trær må gi etter for vekten og alt rundt deg er dekket av det hvite. Da er det ikke annet å gjøre enn å spenne på seg skiene og komme seg ut på tur!

Nydelig snødekket terreng i fjellet

Solen står lavt på himmelen og lager et vidunderlig lys. Løypemaskinene klarer ikke være alle steder på en gang og vi nyter muligheten til litt tråkking i uberørt natur. God trim er det også, dette kjennes nok godt i lårene i kveld.

Utsikt mot Gråkampen og Syndisfjellet

Utsikten mot Gråkampen og Grønsenknippa og Syndinfjellene er fantastisk! Brått har løypemaskinene tryllet frem de mest herligste skiløyper og herfra stuper det ned fjellsiden.

Sol og skiløyper

Etter hvert sprekker skylaget opp og sola varmer helt fantastisk! Disse løypene kan man nyte i timesvis.

Harespor i snøen

Aldri vanskelig å se hvor haren hopper her i Valdres og det er mange av de her oppe. Disse sporene er ikke til å ta feil av.

Ja-benken på toppen av fjellet

Har man kjørt ned så må man gå opp igjen. Etter en lang tur står vi på toppen av fjellet rett bak hytta vår. Her på Ja-benken har tusenvis av mennesker tatt sin rast. Her står klatretreet som alltid var dagens store høydepunkt for barna. Man trenger nemlig ikke gå så langt når man har barn, noen hundre meter kan være nok før man stopper og tar frem pølsetermosen og kvikklunsjen.

Mørket faller på i skiløypa

Det blir tidlig mørkt på denne tiden av året, snart kommer den vidunderligste solnedgang over fjellet. Hodelykt har jeg alltid med meg i tilfelle turen blir lengre enn tenkt. En tur i den stille natten med bare en hodelykt er magisk!

Praktfullt kveld på fjellet

«Vi tenner våre lykter når det mørkner,
Og når alle lyder pakkes inn i vatt.
Ja, vi tenner våre lykter når det mørkner,
For da lyser de til kvelden si’r god natt»

Solnedgang på fjellet som er dekket av snø

Så snart solen har gått ned sprer det vakre lyset seg utover fjell og vidder.

Hytta på fjellet

Vi rekker akkurat hjem før alt rundt oss blir helt svart. Men snart kommer millioner av stjerner og lyser opp på nattehimmelen.

Gjerne del innlegget mitt!

2 Replies to “Vinterlandet Valdres”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *