Toscana rundt på 8 dager!

Toscana rundt på 8 dager!


God morgen vakre Toscana


<div title= Dag 1
God morgen vakre Toscana! Så utrolig deilig å våkne til denne utsikten midt i Chianti. For et fantastisk sted! Egen balkong med, oliventrær i hagen. Stor vingård med enormt utvalg av god ? Fantastisk hotellbetjening. Nå ut på tur!  (Fotograf John Aavitsland)Vi spiste de fleste måltidene på hotellet. Nydelig mat og masse deilig lokal vin ingen grunn til å dra noe annet sted.. Vi kunne forsyne oss fra eget vinskap når vi ønsket, tenk om vi hadde hatt den muligheten hjemme. Olivenlunder i ToscanaDen ekte toscanske følelsen får du når du kan vandre mellom oliventrærne. Og er man der på høsten som vi var, så kan man få med seg innhøstingen.Vakre trær i ToscanaDag 2
Castelina, Panzano, Greve og en haug med små veier som knapt står på kartet. Vi kom godt igang dag 1 og angret på at vi hadde valgt en flunkende ny Jaguar. Jaguar er oppskrytt og ikke spesielt godt egnet på små humpete Toscanske veier. Etter denne dagen så den ut som den hadde vært i gjørmebad.Vindruer i Toscania ChantiHøstfargene i Toscana er helt fantastiske, landskapet gule og røde vinranker og oliventrær så langt øyet kan se. Vakkert gammelt falleferdig hus i ToscanaElsker alle disse gamle bygningene. I Toscana har tiden stått stille i hundrevis av år. For en med fotoapparat er det hundrevis av små detaljer å ta bilde av.Landsby i ToscanaDag 3
Radda, Gaiole in Chianti, Castello De Brolio, Castel Nuovo, Castelina, Pitigliano, Poggibonsi og fjellbyen Volterra. Volterra må sees i solnedgang. Ta deg god tid til en liten shoppingtur i byen også, mange vakre håndlagede treting av kastanje og skinnvesker.

Volterra er virkelig spektakulært der det står på toppen av stupet med utsikt over havet. Ta turen dit opp i solnedgang. Sett av tid til vandring i gatene. Fikk kjøpt meg en skikkelig veske og masse lekkert i hvit stein som er varemerke her i Volterra.utgravninger i Toscana under gulvet i en restaurantHva gjør man etter en utgraving man har lyst til å vise publikum, men uten å forhindre videre utvikling. Man legger glassgulv over. En fantastisk løsning hvor gammelt og nytt flyter vakkert sammen.

Koser oss på kafe i Toscana. Ikke glem å ha med kontanter om du er sultenDag 4
Idag ble det Strada in Chianti, Lucca, en tur langs kysten, Greve in Chianti, La Panca og mange smale traktorveier i nattemørket. Det ble også tid til å smake på mye god lokal mat og selvfølgelig spise masse italiensk gelato og ekte panacotta.

Butikk i landsby i Toscana ItaliaElsker å ta bilder av butikkvinduer og inne i butikker. Her er det mye god lokal mat. Toscana er full av små koselige butikker.

Lokal slakter i ToscanaEn typisk italiensk ost- og skinkeforretning.  Et eldorado av for matelskere. bare å fylle nistekurven og finne et vakkert sted å spise lunsjen.

Pannacotta i Italia namPannacotta! Sannsynligvis verdens enkleste dessert denne tradisjonelle fløten med gelatin, men du verden så godt. Italienernes stolthet.

Toscana i mørket bilkjøring

Når man skal få med seg solnedgangene så blir det nødvendigvis mørkt før vi kommer oss tilbake til hotellet. Noen ganger kan det være litt utfordring.

Chianti vingård

Dag 5
San Martino, Barberino, La Romita, San Pacrasio, Certaldo, Montespertoli, Poppiano, Ortimino, Castelfiorentino, Gambessi Terme, Sciano, San Gimignano og tilslutt hele runden en gang til i solnedgang. Avsluttet kvelden på en fantastisk «American dream» restaurant som brått dukket opp mellom alle olivenlundene. Det ble en kraftig T-bone steak til middag den dagen.

Fantastisk utsikt over Toscana

Vi fikk hotellet til å merke av på kartet alle fine steder vi måtte oppsøke. Da var det bare å sette inn merkene på GPS alt man kan finne av små omveier.

Vinranker i Toscana

Vinranker i gyldne høstfarger. Druene til den berømte Chianti-vinen er allerede høstet inn.

Olivenlunder i ToscanaEn tur blant olivenlundene er et must for en som elsker olivenolje og alt som har med italia å gjøre.

Mer glorete og amerikansk enn dette kan det ikke bli. Denne dukket brått opp midt ute i det Toscanske landskapet. Skikkelig flashback til 50 og 60 tallet og er man litt lei av pasta og pizza er dette stedet for store porsjoner med kjøttmiddager.

serveringsdame på rulleskøyter i Toscana

Dag 6
Vakre Siena. For 29 år siden ble var jeg med min far hit til Siena for å finne en bitteliten malebutikk som solgte malingspulver. Siennagult, umbra, sinober og mange flere ble sendt hjem til min far i Norge etter at han hadde plukket ut. Min far lever ikke lengre, men fargene har jeg ennå. Butikken fant jeg dessverre ikke igjen, den var blitt lagt ned etter 300 års drift!

Gelato verdens beste italienske is

Man må bare nyte synet av italienske gelato-barer. Her står kaloriene i kø for å slippe til, her skal det spises!

Duomen i FirenzeKatedralen Duomo di Sienna er høydepunktet å få oppleve her i Sienna. Ta deg tid til å oppleve denne fantastisk vakre middelalderske kirken på innsiden.  Inne i Duomo di Siena finner du de vakreste fresker og malerier malt av de store mesterne fra en svunnen tid.altertavle i SienaMan trenger ikke være religiøs for å synes at dette er fantastisk vakkert.bildet viser besøket vårt inne i Duomo di Sienna ItaliaTo ting står alltid øverst på vår reiseliste. Besøke et nasjonalgalleri og en kirke. Det er der du finner skattene og historiene. Og ikke undervurder barns opplevelse, min 10 åring synes nasjonalgalleriet i London var så fascinerende at vi måtte gå der i to dager.Fantastiske takmalerier i doumen i SienaFantastiske takmalerier, så husk å alltid se opp når du besøker kirkene. Bildet viser en liten butikk inne i Siena fylt med frukter og hvitløk. Det er mange koselige smågater i Siena. Sett av god tid til en vandring rundt i byen. Her er en av alle frukt og grønnsaksmarkedene.Vakker bronsestatue i Siena

Dag 7
Endelig Firenze, en av mine favorittbyer. En herlig utfordring å kjøre Jaguar inne i gamlebyen, vi måtte rygge tilbake i hvert kryss for å komme videre. Leide inn på et vakkert gammelt hotell her med malte engler i taket. Sett Doumen og spasert langs alle de fantastiske gullsmedbutikkene på Ponte Vecchio. Rart å være tilbake i byen jeg som 18 åring trålet rundt i 14 dager mens min far tilbrakte det meste av tiden på Uffizi-galleriet. Var ikke like interessert i galleri den gang, så det var fantastisk å gjenoppleve alle de 79 salene med kunst sammen med min mann.

Fantastiske gatemalerierDet er så mange fantastiske kunstnere å se i disse italienske byene. Måtte bare stoppe å se på denne dyktige gate-maleren.Gullbroen i VeneziaGullbroen Ponte Vecchio i dagslys…....og i mørket. Den siste natten tilbrakte vi på et fantastisk lite gammelt hotell midt i gamlebyen i Firenze
. Det var ikke enkelt å kjøre med en jaguar i de trange gatene, måtte rygge flere ganger.Katedralen Santa Maria del Fiore eller Doumo som de fleste kaller den. Fantastisk stemning i Firenze om kvelden og det er da domen er på sitt vakreste . Folk koser seg ute med god mat og drikke, butikkene holder åpne om kvelden og kunstnerne sitter på rekke og rad og prøver å selge til livets opphold. Det yrer av liv på den berømte gullbroen Ponte Vecchio, men folk, gatemusikanter og med kveldsåpne gullsmeder. Det må bare oppleves.Michelangelos mesterverk, statuen av DavidMan må jo få med seg Michelangelos mesterverk, statuen av David. Selv om dette selvfølgelig bare er en kopi, er det artig å se den i sin fulle størrelse.kjærlighets hengelåserEr dere på kjærlighetsferie, så må dere selvfølgelig huske på hengelås og en tusj. Så får dere henge her noen år ihvertfall. Ponte Vecchio.Ufizzi galleriet i Firenze

Det går ikke an å være i Firenze uten å oppleve Ufizzi-galleriet, et av verdens beste kunstmuseum. Høydepunktet her var nok å se Rubens to store mesterverk.En av de fantastiske salene i galleriet. Gode sko og god tid er et must her. Maleren Firenze er full av malere og mange av de er helt fantastiske. Her får de ihvertfall vist frem og kanskje også solgt noe av kunsten sin. Kunsttegning fra Firenze

Dag 8
Pisa, havet og hjemreisen.Skjeve tårnet i PisaHadde ikke så store forventninger til dette tårnet, men det var bare fantastisk vakkert. Det som var mindre vakkert var alle hordene av turister som var mer opptatt av selfistengene enn av selve tårnet. Trist å se at folk ikke ser, men bare tar bilder.

Skjeve tårnet i Pisa detaljer

Det er virkelig imponerende å se hvordan de har greit å sikre dette fra å falle til glede for millioner av turister hvert år.

katedralen i PisaKatedralen var fantastisk, sett av tid til å gå inn. Takmalerier, veggmalerier, statuer. Hele katedralen er spekket med detaljert kunst som tar pusten fra deg. Gå sakte igjennom og bare nyt det!bildet viser Takmalerier, veggmalerier, statuer. Hele katedralen er spekket med detaljert kunst som tar pusten fra deg. Gå sakte igjennom og bare nyt det!I denne kisten lå en mumifisert helgen jeg ikke husker navnet på. Omkranset av guder i marmor, ser det ut som han har det greit der han ligger.Katedralen i Pisa fresker på veggeneHer i sarkofaget har de restaurert vegg etter vegg med fresker fra 1500 tallet. Imponerende mye jobb er utført gjennom flere år.Havet i ToscanaVi avsluttet med en tur ut til kysten. Litt for kaldt til å bade, men godt bare å få vasset litt.Leie jaguar ItaliaEn sliten og ikke lengre fullt så ny Jaguar. Takk for en fantastisk uke i Toscana i vakker natur og med enda vakrere mennesker. Her kan man bare nyte og kose seg.

Noen reisetips i Toscana

 • Lei en liten bil, veiene her er trange.
 • Bo i Chiantoområdet, det vakreste vi har sett på hele turen.
 • Ta bilder av bilen før du kjører, som du alltid må gjøre med leiebiler.
 • Ta godt vare på billetter etter parkeringer. Vi fikk gjennom Hertz servert to parkeringsgebyrer som var ilagt inne på parkeringshus med bommer

  treatment options for ED. It is reasonable to discuss the2(A) The key to The Diagnosis of cialis generic.

  .
  Les mer om leiebil her! 
  Pakkeliste finner du her!
  Hvor mye kontanter trenger jeg på turen?

Gjerne del innlegget mitt!

6 Replies to “Toscana rundt på 8 dager!”

 1. Fantastiske bilder og koselig reise. Var i Toscana i 2006, en ukes fantastisk rundtur. Ønsket er Firenze igjen og Pisa. Takk for turen ?.

  1. Tusen takk for fantastisk tilbakemelding! Ja det er noe av hensikten med rundturer som dette er å finne ut av hvor man har lyst til å tilbringe mer tid. Både Firenze og Siena har jeg vært i før, hadde 14 dager i Firenze og det kan anbefales på det varmeste. Firenze er en by man alltid lengter tilbake til <3

 2. Føler dere lekte japanske turister med kameraet om halsen her. Dere kan umulig ha «opplevd» Toscana på denne måten. Toscana skal nytes! Men vi er jo forskjellige. Og:Duomo betyr domkirke/hovedkirke. Ikke synagoge (jfr Siena). Håper smaksopplevelsene kan føre til dypdykk i Toscana, som er så mye mer enn disse turistbyene.

  1. Hei Merete. Med en mann som er fotograf så skal jeg love deg at vi ikke går rundt med selfiestenger 😉 Skjønner at det kan oppfattes litt sånn når man skal lage en effektiv blogg som ikke blir altfor lang å laste ned og jeg skal være obs på det neste gang. Sannheten her er at vi kjørte Toscana på kryss og tvers fra soloppgang til solnedgang for å fange de rette motivene til hasselbladkameraet. Vi fikk nøye innføring i hvilke steder vi måtte se og vi kjørte på de minste krøtterveier. Vi tok oss også god tid til å sitte på kafeer, oppsøke lokale butikker, drikke gode viner og spise god mat og vi var innom hver eneste landsby i hele Toscana. Vi bodde hos en vinprodusent i Chanti så vi fikk nyte de beste vinene og ha de gode samtalene. Byene var vi så vidt innom. Firenze har jeg tilbrakt 14 dager i før og Siena har jeg også besøkt. Ps. lover å rette opp både Siena og duomo, veldig takknemlig for tilbakemeldinger på feil 🙂 Lover å komme tilbake <3

 3. Kjære Yngvild, du skriver lett og morsomt. Mange flotte reiseopplevelser og gode tips bl.annet på leiebil var veldig nyttig. Toscana gir mersmak. Har vært i Firenze som var fantastisk. Håper å komme dit igjen og i områdene rundt. Takk skal du ha. Hilsen Nanny

  1. Så utrolig hyggelig å høre og ikke minst høre at dere har nytte av å lese noen av reisetipsene mine. Anbefaler dere å ta en tur til Sisilia, en praktfull øy. Blogginnlegg og bilder derfra kommer etterhvert .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *